DOMAČICA TORTA BREZ PEKE (oKRAŠena po domače)

Avtor/ica recepta

Jasmina Midoska

Sestavine

Piškotno dno:
  • 320g Domaćica keksi - Original
  • 100g masla
  • 5 žlic sladke smetane
  • 1 žlica vaniljeve paste
  •  
Krema:
  • 200g čokolade noisette Dorina
  • 500 g maskarponeja
  • 3 lističe želatine
  • 20 zdrobljenih Domaćica keksov
  • 300 ml sladke smetane
  Čokoladna glazura:
  • 100g jedilne čokolade Dorina
  • 100g sladke smetane
  •  
Čokoladni kupčki:
  • 100g maskarpone
  • 100g mlečne čokolade Dorina
Okrasitev:
  • 200g Domaćica keksov - Original
  • 250 g Sladkorja v prahu
  • 1 beljak
  • Limonin sok

Postopek

67

Piškotno dno:

Domaćica kekse zmeljemo v drobtine. Dodamo stopljeno maslo, smetano in vaniljevo pasto. Zmešamo v enotno maso. Uporabimo pekač s snemljivim obodom. Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko. Po dnu razporedimo piškotno maso in s kozarcem dobro potlačimo da je masa enakomerno razporejena.

Krema:

Dorina čokolado raztopimo nad paro. Med topljenjem večkrat premešamo. Stopljeno čokolado ohladimo do mlačnega in zmešamo skupaj z mascarponejem. Stepamo z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti da dobimo enotno kremo. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. Ko se zmehčajo iz njih iztisnemo vodo in skupaj z žlico smetane raztopimo na nizki temperaturi. Stopljeno želatino dodamo v kremo in dobro premešamo. Posebej stepemo sladko smetano. Stepeno sladko smetano dodamo v kremo in nežno mešamo z lopatico da postane homogena. Na koncu dodamo še zdrobljene Domaćica kekse ki jih narahlo vmešamo. Pripravljeno kremo poravnamo prek piškotnega dna. Pekač damo v hladilnik za 30 minut.

Čokoladna glazura:

Čokolado narežemo na majhne koščke. Smetano segrevamo do vretja z njo prelijemo narezano čokolado. Mešamo da se vsa čokolada stopi in dobimo homogeno glazuro. Prelijemo prek ohlajene kreme. Torto damo ponovno v hladilnik za par ur, da se dobro strdi.

Kraljevska glazura:

V posodo zmešamo beljak in sladkor v prahu v enotno zmes. Dobimo zelo gosto maso. Redčimo z limoninim sokom, da dobimo potrebno poljubno gostoto. Vsak Domaćica keks enostransko prekrijemo z kraljevsko belo glazuro. Počakamo da se glazura posuši in nato z jedilnim flomastrom poljubno okrasimo.

Okrasitev:

Čokolado narežemo na majhne koščke in stopimo nad soparo. Ohladimo do mlačnega, potem pa jo gladko zmešamo z mascarponejem. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko z rebrastim nastavkom ter naredimo kupčke ki bi služili kot oporo za Domaćica piškote. Pekač damo v hladilnik da se kupčki nekoliko učvrstijo.

Vse narisane piškote naslonimo na nabrizgane kupčke ter malo zapičimo v torto.

Bravo. Uspeli smo narediti Domaćica torta brez peke in oKRASili smo jo po domače.