Piškotno dno:
Domaćica kekse zmeljemo v drobtine. Dodamo stopljeno maslo, smetano in vaniljevo pasto. Zmešamo v enotno maso. Uporabimo pekač s snemljivim obodom. Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko. Po dnu razporedimo piškotno maso in s kozarcem dobro potlačimo da je masa enakomerno razporejena.
Krema:
Dorina čokolado raztopimo nad paro. Med topljenjem večkrat premešamo. Stopljeno čokolado ohladimo do mlačnega in zmešamo skupaj z mascarponejem. Stepamo z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti da dobimo enotno kremo. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo. Ko se zmehčajo iz njih iztisnemo vodo in skupaj z žlico smetane raztopimo na nizki temperaturi. Stopljeno želatino dodamo v kremo in dobro premešamo. Posebej stepemo sladko smetano. Stepeno sladko smetano dodamo v kremo in nežno mešamo z lopatico da postane homogena. Na koncu dodamo še zdrobljene Domaćica kekse ki jih narahlo vmešamo. Pripravljeno kremo poravnamo prek piškotnega dna. Pekač damo v hladilnik za 30 minut.
Čokoladna glazura:
Čokolado narežemo na majhne koščke. Smetano segrevamo do vretja z njo prelijemo narezano čokolado. Mešamo da se vsa čokolada stopi in dobimo homogeno glazuro. Prelijemo prek ohlajene kreme. Torto damo ponovno v hladilnik za par ur, da se dobro strdi.
Kraljevska glazura:
V posodo zmešamo beljak in sladkor v prahu v enotno zmes. Dobimo zelo gosto maso. Redčimo z limoninim sokom, da dobimo potrebno poljubno gostoto. Vsak Domaćica keks enostransko prekrijemo z kraljevsko belo glazuro. Počakamo da se glazura posuši in nato z jedilnim flomastrom poljubno okrasimo.
Okrasitev:
Čokolado narežemo na majhne koščke in stopimo nad soparo. Ohladimo do mlačnega, potem pa jo gladko zmešamo z mascarponejem. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko z rebrastim nastavkom ter naredimo kupčke ki bi služili kot oporo za Domaćica piškote. Pekač damo v hladilnik da se kupčki nekoliko učvrstijo.
Vse narisane piškote naslonimo na nabrizgane kupčke ter malo zapičimo v torto.
Bravo. Uspeli smo narediti Domaćica torta brez peke in oKRASili smo jo po domače.