446
KAKAVOV BISKVIT
- Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
- Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da zmes postane svetlo rumena.
- Moko, kakav in pecilni prašek zmešamo in presejemo.
- Olje in vodo zmerimo v merilni lonček.
- V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, da se vse dobro premeša..
- Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
- Na koncu z lopatko počasi vmešamo še sneg.
- Maso takoj prelijemo v tortni pekač, obložen s papirjem za peko in položimo v segreto pečico.
- Pečemo približno 40 minut na 180 stopinj.
* Biskvit navlažimo z mlekom, preden nanesemo posamezne kreme.
KREMA Z DOMAĆICA PIŠKOTI
- Ohlajeno smetano in maskarpone na hitro zmiksamo.
- Dodamo vaniljev sladkor in sladkor v prahu.
- Domaćica piškote narežemo na majhne koščke in jih stresemo v posodo.
- Vse skupaj dobro premešamo in namažemo na prvo plast torte.
PLAST NUTELLE Z MALINAMI
- Nutello stopimo na vodni kopeli, da postane tekoča.
- Na navlažen biskvit namažemo stopljeno Nutello in jo dobro razmažemo.
- Maline razporedimo po celotni nutellini plasti.
ČOKOLADNA KREMA
- Domaćica piškote zmiksamo v blenderju, da dobimo gladko zmes.
- Ohlajeno smetano in maskarpone na hitro zmiksamo.
- Dodamo žlico nutelle in zdrobljene Domaćica piškote.
- Vse skupaj dobro premešamo in namažemo na zadnjo plast biskvita.
ZA PREMAZ
- Ohlajeno sladko smetano vlijemo v posodo in med stepanjem dodamo kremfix.
- Ko je smetana že skoraj stepena, dodamo še pol žlice Nutelle in stepamo toliko časa, da smetana ni več tekoča.
- Torto obmažemo in okrasimo.