DOMAĆICA TORTA Z MALINAMI

Avtor/ica recepta

Adriana Kompare

Sestavine

KAKAVOV BISKVIT (za torto s premerom 18cm):
  • 4 jajca
  • 200g moke
  • 200g sladkorja (od tega 10g vaniljevega sladkorja)
  • 30g kakava
  • ščepec soli
  • 1 pecilni  prašek
  • 70 ml sončničnega olja
  • 70ml mlačne vode
ZA NAVLAŽITEV BISKVITA:
  • mleko
KREMA Z DOMAČICA PIŠKOTI:
  • 150g maskarpone sira
  • 100ml smetane za stepanje
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 velika žlica sladkorja v prahu
  • zdrobljeni Domaćica piškoti
PLAST NUTELLE Z MALINAMI:
  • 3 velike žlice nutelle
  • 200g malin (lahko zmrznjene)
ČOKOLADNA KREMA:
  • 150g maskarpone sira
  • 100ml metane za stepanje
  • 1/2 vrečke vaniljevega sladkorja
  • 1 velika žlica Nutelle
  • Domaćica piškoti v prahu
PREMAZ:
  • 250ml smetane za stepanje
  • 1 žlica Nutelle
  • kremfix

Postopek

446

KAKAVOV BISKVIT

  1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
  2. Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da zmes postane svetlo rumena.
  3. Moko, kakav in pecilni prašek zmešamo in presejemo.
  4. Olje in vodo zmerimo v merilni lonček.
  5. V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, da se vse dobro premeša..
  6. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
  7. Na koncu z lopatko počasi vmešamo še sneg.
  8. Maso takoj prelijemo v tortni pekač, obložen s papirjem za peko in položimo v segreto pečico.
  9. Pečemo približno 40 minut na 180 stopinj.

* Biskvit navlažimo z mlekom, preden nanesemo posamezne kreme.

KREMA Z DOMAĆICA PIŠKOTI

  1. Ohlajeno smetano in maskarpone na hitro zmiksamo.
  2. Dodamo vaniljev sladkor in sladkor v prahu.
  3. Domaćica piškote narežemo na majhne koščke in jih stresemo v posodo.
  4. Vse skupaj dobro premešamo in namažemo na prvo plast torte.

PLAST NUTELLE Z MALINAMI

  1. Nutello stopimo na vodni kopeli, da postane tekoča.
  2. Na navlažen biskvit namažemo stopljeno Nutello in jo dobro razmažemo.
  3. Maline razporedimo po celotni nutellini plasti.

ČOKOLADNA KREMA

  1. Domaćica piškote zmiksamo v blenderju, da dobimo gladko zmes.
  2. Ohlajeno smetano in maskarpone na hitro zmiksamo.
  3. Dodamo žlico nutelle in zdrobljene Domaćica piškote.
  4. Vse skupaj dobro premešamo in namažemo na zadnjo plast biskvita.

ZA PREMAZ

  1. Ohlajeno sladko smetano vlijemo v posodo in med stepanjem dodamo kremfix.
  2. Ko je smetana že skoraj stepena, dodamo še pol žlice Nutelle in stepamo toliko časa, da smetana ni več tekoča.
  3. Torto obmažemo in okrasimo.