DOMAĆICACAKES

Avtor/ica recepta

Maja Marinčič

Sestavine

Za piškotno podlago:
  • 200g Domačica piškotov
  • 100g stopljenega masla
Za biskvitek:
  • 120g moke
  • 35g kakava
  • 60ml olja
  • 120ml mleka
  • 1 jajce
  • Pol žličke kave
  • 3g pecilnega praška
  • 3g sode bikarbone
  • 120ml vrele vode
Za jagodno polnilo:
  • 250g jagod
  • sladkor in limona po okusu
Za svetlo kremo:
  • 200ml sladke smetane
  • 100g mascarpone sira
  • 100g bele čokolade
+ zdrobljeni piškoti in praženi sesekljani lešniki Za temno kremo:
  • 200ml sladke smetane
  • 200g temne čokolade
+ piškoti za dekoracijo

Postopek

98
  • Za piškotno podlago zmeljemo piškote s stopljenim maslom in nadevamo po 1 veliko žlico v posodice za mafine. Damo v pečico na 180 stopinj za 5 minut.
  • Za biskvitek zmešano posebaj suhe sestavine skupaj in mokre, razen vrele vode. Nato zmešano suhe in mokre sestavine ter na koncu dodamo vrelo vodo. Vlijemo do 4/5 v posodice na piškotno podlago in pečemo na 180 stopinj 20 minut.
  • Kuhamo jagode, da se razpustijo, dodamo sladkor in limono po okusu ter spasiramo.
  • Ko se jagode in mafini ohladijo, izdolemo luknjice v biskvitku in jih nadevamo z jagodnim polnilom.
  • Za svetlo kremo, stepemo smetamo in dodamo mascarpone ter stopljeno belo čokolado ter nadevamo.
  • Nato mafine potresemo z mešanico naskljanih lešnikov in piškotov.
  • Za temno kremo segrejemo smetano, ne sme zavreti in z njo prelijemo nasekljano čokolado, ohladimo, spetemo z mikserjem in nadevamo.
  • Nazadnje še okrasimo Domačicacakes z Domačica piškoti.