384
Testo:
- Sladkor, vaniljin sladkor, mleko, olje in jajce zmešamo skupaj.
- V ločeni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek
- Pretresemo v mešanico mokrih sestavin. Dobro premešamo.
- Domaćica piškote stresemo v vrečko in jih potolčemo z valjarjem, da se zdrobijo na majhne koščke. Dodamo jih v maso in ročno vmešamo.
- Na koncu masi prilijemo še hladno vodo in jo ročno vmešamo. Masa mora biti tekoča.
- Pekač za mafine obložimo s papirčki in jih nadevamo z maso do 3/4 modela.
- Pečemo na 160-165° približno 25min.
- Pečene cupcakese vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.
- Na sredini ohlajenih cupcakesov izdolbemo luknjice.
Nadev:
- Čokolado narežemo na majhne koščke
- Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vretja in jo prelijemo čez narezano čokolado.
- Ročno zmešamo, da se čokolada in smetana zenotita.
- Ko je nadev sobne temperature ga nadevamo v luknjice v cupcakesih.
- Napolnjene cupcakese hladimo v hladilniku 15minut.
Krema:
- Mascarpone, sladkor in vaniljevo aromo zmešamo skupaj
- Prilijemo sladko smetano in stepamo približno 1 minuto, da se krema nekoliko speni (ne preveč, da se ne zasiri)
- Domaćica piškote zmeljemo v prah in jih ročno vmešamo v kremo
- Kremo nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo na ohlajene cupcakse
- Na vrhu vsakega Domačicakesa v kremo potisnemo še Domaćica piškot
- Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri pred postrežbo.