DOMAĆICAKESI

Avtor/ica recepta

Petra Mikloška

Sestavine

Za 12 Domaćicakesov: Testo:
  • 120g sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 120ml mleka
  • 60ml olja
  • 1 jajce
  • 160g gladke moke
  • 0.5 pecilnega praška
  •  35g Domaćica piškotov
  • 70ml vode
Nadev:
  • 80g Dorina temne Domaćica čokolade
  • 50ml sladke smetane
Krema:
  • 600g mascarpone sira
  • 90g sladkorja v prahu
  • 1 jedilna žlica vaniljeve arome
  • 150ml sladke smetane
  • 170g Domaćica piškotov
Dekoracija:
  • 12 Domaćica piškotov
   

Postopek

384

Testo:

  • Sladkor, vaniljin sladkor, mleko, olje in jajce zmešamo skupaj.
  • V ločeni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek
  • Pretresemo v mešanico mokrih sestavin. Dobro premešamo.
  • Domaćica piškote stresemo v vrečko in jih potolčemo z valjarjem, da se zdrobijo na majhne koščke. Dodamo jih v maso in ročno vmešamo.
  • Na koncu masi prilijemo še hladno vodo in jo ročno vmešamo. Masa mora biti tekoča.
  • Pekač za mafine obložimo s papirčki in jih nadevamo z maso do 3/4 modela.
  • Pečemo na 160-165° približno 25min.
  • Pečene cupcakese vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  • Na sredini ohlajenih cupcakesov izdolbemo luknjice.

Nadev:

  • Čokolado narežemo na majhne koščke
  • Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vretja in jo prelijemo čez narezano čokolado.
  • Ročno zmešamo, da se čokolada in smetana zenotita.
  • Ko je nadev sobne temperature ga nadevamo v luknjice v cupcakesih.
  • Napolnjene cupcakese hladimo v hladilniku 15minut.

Krema:

  • Mascarpone, sladkor in vaniljevo aromo zmešamo skupaj
  • Prilijemo sladko smetano in stepamo približno 1 minuto, da se krema nekoliko speni (ne preveč, da se ne zasiri)
  • Domaćica piškote zmeljemo v prah in jih ročno vmešamo v kremo
  • Kremo nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo na ohlajene cupcakse
  • Na vrhu vsakega Domačicakesa v kremo potisnemo še Domaćica piškot
  • Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri pred postrežbo.