Kornetki:
Najprej speci sveli biskvit (glej spodaj). Svetel biskvit nadrobiš v posodo in ji dodaš 5 žlic belega namaza (linolada). Dodaš pest zdrobljenih Domaćica keksov. Belo čokolado stopiš v mikrovalovki in ji dodaš par kapljic oranžne jedilne barve. Kornetke z notranje strani obliješ s čokoladoin jih postaviš v stojalo (če ga imaš). Biskvitno maso oblikuješ v kroglice v obliki stožcev, da po obliki sedejo v kornetke (25g mase) in ga dodaš v kornetek. Kornetke daš za pol ure v hladilnik, da se masa lepo strdi. Nato jih vzameš s hladilnika in jih z glavo navzdol pomočiš v čokolado in okrasiš z Domaćica keksi in jih še enkrat daš v hladilnik.
Biskvit svetli:
Zmešaš jajca in sladkor. Stepaš približno 5 minut, da se masa podvoji in rata svetla. Počasi prilij olje, vanilijevo pasto in limonino lupinico, da se premeša. V ločeni posodi zmešaj moko in sodo bikarbono. Mešanico presej v ostalo zmes in na srednji stopnji mešaj približno 1-2 minuti, da se sestavine med seboj premešajo. Maso vlij v pekač in peci 45-50 min na 165°C. Ko vzameš biskvit iz pečice, naj se ohlaja 2 minuti v pekaču, nato ga vzemi iz pekača in položi na rešetko za ohlajanje, da se ohladi iz vseh strani enakomerno.
Lončki:
Najprej speci temni biskvit (glej spodaj). Nato naredi pomarančno kremo (glej spodaj). Belo čokolado in sladko smetano stopi v mikrovalovki in ji dodaj nekaj jedilne oranžne barve.
Biskvit temni:
Zmešaš jajca in sladkor. Stepaš približno 5 minut, da se masa podvoji in rata svetla. Počasi prilij olje, vanilijevo pasto in limonino lupinico, da se premeša. V ločeni posodi zmešaj moko, kakav in sodo bikarbono. Mešanico presej v ostalo zmes in na srednji stopnji mešaj približno 1-2 minuti, da se sestavine med seboj premešajo. Maso vlij v pekač in peci 45-50 min na 165°C. Ko vzameš biskvit iz pečice, naj se ohlaja 2 minuti v pekaču, nato ga vzemi iz pekača in položi na rešetko za ohlajanje, da se ohladi iz vseh strani enakomerno.
Pomarančna krema
Pomarančni sok in vodo nalijemo v kozico. Dodamo maslo, vanilijev in kristalni sladkor. Zavremo. V posodici zmešamo jedilni koruzni škrob s par žlicami hladne vode. Dodamo rumenjaka in kurkumo. Dobro premešamo. Pripravljeno zmes vlijemo v vrelo tekočino. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute. Kuhano pomarančno kremo prelijemo v keramično posodo. Pokrijemo s kosom folije za živila, da se ne naredi “skorja”. Ko se krema na pol ohladi jo postavimo v hladilnik za dve uri.
Sestavljanje lončkov:
Vzemi visok steklen kozarec. Nato po plasteh dodaj: najprej pomarančna krema, sledi nadrobljen temni biskvit, oranžna čokolada, in zdrobljeni Domaćica keksi. Vse štiri sloje še enkrat ponovi. Sladico nato okrasi z Domaćica piškoti.
Nato lončke in kornetkepostavi na krožnik, lično dekoriraj in pojej.