DOMAĆIČINA TORTA

Avtor/ica recepta

Tjaša Vrbinc

Sestavine

Biskvit:
  • 3 jajca
  • 80g masla
  • 120g moke
  • 100g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 0,5dl mleka/vode
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 2 žlici ruma (po okusu)
  • 2 žlici sladkorja
  • 2dl mleka
  Vanilijeva krema:
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 1l mleka
  • 3 lističe želatine
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 40g sladkorja
  • škatla Domaćica piškotov
  • čokoladni namaz
  • mrvice
  • 5 banan

Postopek

62

V posodi zmešamo 3 rumenjake, vanilijev sladkor, mleko in sladkor. Beljake stepemo v sneg. V kozici stopimo maslo ter ga dodamo v posodo z mlekom in preostalimi sestavinami. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter mu dodamo mešanico rumenjakov, vanilijevega sladkorja, mleka ter sladkorja. Vse dobro premešamo z metlico ter na koncu dodamo sneg. Maso prelijemo v obložen pekač s folijo za peko ali premazan pekač z maslom. Pečico segrejemo na 180 stopinj ter biskvit pečemo 10-15 min. Ko se biskvit speče ga podolžno prežemo na pol, počakamo da se malo ohladi in nato po njem polijemo mešanico mleka, ruma in sladkorja, ki ga v kozici skupaj pogrejemo toliko da se sladkor raztopi, ne zavremo.

Testo postavimo na hladno da se popolnoma ohladi, ne sme biti vroče ali toplo. Ko se testo ohladi, po njem polijemo oziroma namažemo čokoladni namaz in položimo banane. V posodi zavremo 1l mleka ter skuhamo puding. V puding damo sladkor in 5 lističev žaletine ter še toplega prelijemo čez biskvit ter banane in nato položimo čez še drugo polovico biskvita in tudi ta biskvit prelijemo z preostankom rumove mešanice, da bo biskvit mehek. Ko vse skupaj zložimo pokrijemo z folijo za živila ter pustimo čez noč na hladnem. Vse skupaj naslednji dan prelijemo z stopljenin čokoladnim namazom, banano, narezano na kolobarje ter dodamo Domaćica piškote 😍