GIBANICA MALO DRUGAČE

Avtor/ica recepta

Isabella Herman

Sestavine

  • ena škatla original piškotov Domačica
  • 500g nepasirane skute
  • 6 manjših jabolk
  • 1 zavitek vanilijinega pudinga
  • 5 piškotov malina bela čokolada od Domačice
  • 30g jedilne čokolade
  • 30g masla
  • 20-30g sladkorja - po okusu
  • cimet
  • piškoti za okras
  • 500ml mleka
 

Postopek

112
  • Tortni model (uporabila sem premer 18cm) obložimo s peki papirjem in acetatno folijo. Piškote zmeljemo do finega in jim dodano zmes masla in čokolade, katero smo predčasno stopili nad vodno paro. Polovico enotne zmesi stresemo v tortni model in z žlico potlačimo, da se naredi enotno dno. Polovico skute stresemo v skledo in dodamo sladkor (količino odmerimo po okusu), nato vse skupaj položimo na plast piškotov. Jabolka operemo, jih olupimo in naribamo, dodamo jim cimet in malo sladkorja ter jih naložimo na plast skute. V kozici zavremo mleko in dodamo zavitek vanilijinega pudinga. Ko je puding narejen mu dodamo še zmlete piškote malina-bela čokolada. Polovico pudinga vlijemo na plast jabolk. Ves postopek ponovimo še enkrat, tako da dobimo osem plasti. Gibanica naj nato počiva nekaj časa v hladilniku, najbolje kar čez noč. Naj vam tekne 🤗