HRUSTLJAVA DOMAĆICA Z MALINAMI IN BELO ČOKOLADO

Avtor/ica recepta

Špela Durcik

Sestavine

Malinin ganache:
  • 100 g malin
  • 100 g bele čokolade
  • 125 g smetane za stepanje
  • Maline v prahu
  • 50 g stepene smetane za stepanje
Mascarpone krema:
  • 100 g mascarpone
  • 50 g mletih Domaćica piškotov z malinami in belo čokolado
  • 1 vanilin burbon sladkor
  • Sladkor po okusu
  • 1 žlička ruma
  • Maline v prahu
  • 100 g stepene smetane za stepanje
Princeske:
  • 30 g vode
  • 30 g mleka
  • 30 g masla
  • ščepec soli
  • 5 g sladkorja
  • 35 g ostre moke
  • 60 g jajc
Krokant:
  • 15 - 20 g masla
  • 20 g mletih Domaćica piškotov z malinami in belo čokolado
  • 10 g moke
  • 10 g sladkorja
Dodatno:
  • sveže maline

Postopek

79

1. Malinin ganache:

En dan vnaprej pripravimo malinin ganache.

Maline pretlačimo čez cedilo, da dobimo pire. Damo v lonec in dodamo 125 g smetane. Segrejemo in prelijemo čez sesekljano čokolado ter mešamo, da se čokolado popolnoma raztopi. Za bolj živo barvo vmešamo poljubno količino malin v prahu. Neposredno na kremo damo folijo in jo postavimo čez noč v hladilnik. Zjutraj jo stepemo, da rahlo naraste, nato pa z lopatko vmešamo stepeno smetano.

2. Mascarpone krema:

V posodi zmešamo mascarpone, piškote, sladkor in rum. Maline dodamo po občutku. Na koncu z lopatko vmešamo smetano.

3. Princeske:

Vodo, mleko, maslo, sol in sladkor zavremo, nato pa dodamo moko in vse skupaj poparimo, da dobimo gost cmok. Pustimo, da se rahlo ohladi, nato pa z ročnim mešalnikom vmešamo jajca, da dobimo puhasto maso. Damo jo v vrečko za brizganje in nabrizgamo 6 kupčkov na pekač obložen s peki papirjem.

4. Krokant:

Vse sestavine zmečkamo med prsti in razvaljamo med peki papirjem. Razdelimo na 6 delov in pokrijemo nabrizgane princeske.

Pečemo v pečici ogreti na 200°C, dokler ne lepo narastejo in so svetlo rjavo zapečene.

Zlaganje:

Princeske prerežemo po sredini, najprej polnimo z ganachem in dodamo svežo malino. Čez nabrizgamo mascarpone kremo in pokrijemo z drugim delom princeske. Postrežemo še hrustljave, pa dober tek.