1. Malinin ganache:
En dan vnaprej pripravimo malinin ganache.
Maline pretlačimo čez cedilo, da dobimo pire. Damo v lonec in dodamo 125 g smetane. Segrejemo in prelijemo čez sesekljano čokolado ter mešamo, da se čokolado popolnoma raztopi. Za bolj živo barvo vmešamo poljubno količino malin v prahu. Neposredno na kremo damo folijo in jo postavimo čez noč v hladilnik. Zjutraj jo stepemo, da rahlo naraste, nato pa z lopatko vmešamo stepeno smetano.
2. Mascarpone krema:
V posodi zmešamo mascarpone, piškote, sladkor in rum. Maline dodamo po občutku. Na koncu z lopatko vmešamo smetano.
3. Princeske:
Vodo, mleko, maslo, sol in sladkor zavremo, nato pa dodamo moko in vse skupaj poparimo, da dobimo gost cmok. Pustimo, da se rahlo ohladi, nato pa z ročnim mešalnikom vmešamo jajca, da dobimo puhasto maso. Damo jo v vrečko za brizganje in nabrizgamo 6 kupčkov na pekač obložen s peki papirjem.
4. Krokant:
Vse sestavine zmečkamo med prsti in razvaljamo med peki papirjem. Razdelimo na 6 delov in pokrijemo nabrizgane princeske.
Pečemo v pečici ogreti na 200°C, dokler ne lepo narastejo in so svetlo rjavo zapečene.
Zlaganje:
Princeske prerežemo po sredini, najprej polnimo z ganachem in dodamo svežo malino. Čez nabrizgamo mascarpone kremo in pokrijemo z drugim delom princeske. Postrežemo še hrustljave, pa dober tek.