Kekse zdrobimo in na ognju stopimo maslo. Dno okroglega pekača s snemljivim obodom obložimo s papirjem za peko. V posodi zmešamo kekse in stopljeno maslo. Maso enakomerno razporedimo.
Lističe želatine namočimo v hladno vodo, da se zmehčajo. V kozico dodamo pomarančno lupinico, sok in sladkor. Zmes med mešanjem zavremo, potem pa kozico odstavimo in v vročo tekočino vmešamo ožete lističe želatine.
Sladko smetano skupaj z vanilijevo aromo stepemo do trdih vrhov. Zmešamo jo s kislo smetano, nato pa primešamo še mešanico pomarančnega soka in želatine. Pripravljeno kremo vlijemo v pekač. Torto za približno 2 uri shranimo v hladilnik, da se krema dobro ohladi in strdi.
Na koncu pripravimo čokoladno glazuro. V kozico vlijemo smetano in jo skupaj z medom in maslom segrejemo skoraj do vretja. Odstavimo in dodamo nasekljano čokolado. Počakamo eno minuto, nato pa dobro premešamo z lopatko, da dobimo gladko čokoladno zmes, ki jo malce ohladimo, potem pa jo polijemo po ohlajeni kremi. Čokoladno glazuro z nagibanjem pekača razporedimo po celotni površini. Torto pred serviranjem shranimo v hladilnik še za 60 minut.
Ko je torta pripravljena, jo previdno odstranimo iz pekača in postavimo na lep krožnik ali pladenj. Poljubno jo okrasimo s pomarančnimi rezinami, Domaćica keksi, narežemo na kose in postrežemo.