KOKOS DOMA─ćICA ­čąą

Avtor/ica recepta

Maja Kocjan

Sestavine

Podlaga iz keksov:
  • 300g doma─çica kokos keksov
  • 150g masla
  Malinova krema:
  • 200ml sladke smetane
  • 200g malin
  • 2 ┼żlici kokosovega sladkorja
  • 6 ┼żlic indijskega trpotca (Psilium)
┬á Kokosova ne┼żna krema:
  • 250 ml sladke smetane
  • 200 g bele ─Źokolade
  • 60 g kokosove moke
  • 250 g mascarpone sira
  • 4 ┼żlice indijskega trpotca (Psilium)

Postopek

168

Podlaga iz keksov:

1. 300 g doma─çica kokos keksov v sekljalniku zmeljemo in stresemo v ve─Źjo skledo.

2. 150g masla po─Źasi stopimo v mikrovalovni in prilijemo k zmleti doma─çici. Vse skupaj dobro preme┼íamo.

3. Na primerno velik kro┼żnik ali pladenj, na katerem bomo torto tudi postregli, postavimo tortni obod (brez dna) in znotraj njega vsujemo pi┼íkotno me┼íanico za tortno dno. Kro┼żnik s pi┼íkotnim dnom postavimo v zamrzovalnik.

V tem ─Źasu pripravimo malinovo kremo:

1. Maline pokuhamo, spasiramo in precedimo. ┼áe mla─Źnemu pireju prime┼íamo kokosov sladkor in zme┼íamo, da nimamo grudic.

2. Stepeni sladki smetani dodamo malinov pire ter narahlo zmešamo v enotno zmes.

3. Dodamo indijski trpotec.

4. Malinovo plast vlijemo v tortni model in nato torto damo spet v zamrzovalnik, da se dobro strdi in ohladi.

 

V tem ─Źasu pripravimo kokosovo kremo:

1. V kozico odmerimo 250 ml sladke smetane in vanjo na ko┼í─Źke nalomimo 200 g bele ─Źokolade. Postavimo na ┼ítedilnik in na nizki temperaturi ob stalnem me┼íanju po─Źasi topimo ─Źokolado. Ko se vsa ─Źokolada povsem stopi, odstavimo s ┼ítedilnika.

2. K pridobljeni masi dodamo 250 g mascarpone sira, ki ga z elektri─Źnim me┼íalnikom pri najve─Źji hitrosti vme┼íamo. Dolgotrajnej┼íe miksanje ni potrebno, minutko, toliko, da se mascarpone lepo vme┼ía. Dodamo ┼íe indijski trpotec in narahlo z me┼íalnikom vme┼íamo v pridobljeno maso.

3. Sedaj dodamo ┼íe kokosovo moko, ki jo prav tako vme┼íamo v kremo. Iz hladilnika vzamemo torto in ─Źez vlijemo ┼íe kokosovo kremo. Postavimo v zamrzovalnik za 1 uro.

Po tem ─Źasu odstranimo tortni model, dekoriramo z Doma─çica keksi in ─Źokoladno kremo ter postre┼żemo.