KOKOSOVA KRALJICA

Avtor/ica recepta

DOMINIK ANTOLIN

Sestavine

Biskvit:

·        6 beljakov

·        6 žlic moke

·        6 žlic sladkorja

·        100 g domačica kokos keksov

 

Krema 1:

·        500 g mascarpone sir

·        200 ml smetane za stepanje

·        100 g domačica kokos keksov mletih

·        2 majhni žlički kokos sladkorja

 

Krema 2:

·        200 ml mleko

·        3 žlice sladkorja v prahu

·        1 žlica kokosovega sladkorja

·        70 g kokos moka

·        8 lističev želatine

·        500 ml smetane za stepanje

 

Glazura ali dekoracija

·        150 g mlečne čokolade

·        60 ml smetane za stepanje

Postopek

79

Najprej ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo do čvrstega snega, kateremu dodamo 6 žlic sladkorja. Počasi umešamo moko. Pekač obložimo s peki papirjem, na katerega damo grobo drobljene kekse. Čez kekse prelijemo maso. Damo v pečico 180°C za 10 minut. Nato naredimo prvo kremo, stepemo smetano, kateri primešamo vse ostale sestavine.

Ko se biskvit ohladi, ga navlažimo z 1 dcl mleka. Čez biskvit, namažemo prvo kremo. Vse skupaj damo za nekaj časa v hladilnik.

Lotimo se druge kreme.  Damo želatina lističe namakat v hladno vodo. Ko nabreknejo, jih primešamo mleku, kateremu smo najprej primešali sladkor v prahu ter kokosov sladkor. Mešamo nad nizkim ognjem, da se želatina lističi raztopijo. Počakamo, da se malo ohladi. Nato mlačno mešanico primešamo stepeni smetani. Primešamo še kokosovo moko. Kremo prelijemo čez prvo kremo.  Damo za 15 minut v zmrzovalnik.

Nato se lotimo čokoladne glazure, smetano segrejemo do vretja, prelijemo čez nalomljeno mlečno čokolado. Ko se čokolada raztopi, glazuro razporedimo po vrhu ali naredimo dekoracijo s raztopljeno čokolado. Po vrhu posujemo s kokosovo moko.  Pustimo počivati nekaj ur ali čez noč.

Dober tek 😊