KOSTANJEVA JESENSKA GOSPA

Avtor/ica recepta

Nastja Novak Sukič

Sestavine

Za podlago potrebujemo:
  • 200g Domaćica original keksov
  • 100g masla
    Za kostanjevo kremo:
  • 200g kostanjevega pireja
  • 2 žlici ruma
  • 1 vanili sladkor
  • 250g sladke smetane
  • 4 lističi želatine
    Za čokoladni mousse:
  • 120g čokolade za kuhanje Dorina
  • 250ml sladke smetane
    Za okrasitev:
  • čokoladne mrvice Kras
  • Domaćica temna čokolada keksi
  • Domaćica original keksi
 

Postopek

140

1. Najprej zmeljemo kekse, jim dodamo raztopljeno maslo, vse skupaj premešamo in razporedimo po modelu za torte. Pustimo na hladnem da se podlaga strdi.

2. Za kostanjevo kremo damo lističe želatine najprej v hladno vodo, kot piše v navodilih. Kostanjev pire zmešamo skupaj z rumom in vanili sladkorjem. Ločeno stepemo še sladko smetano. Na blagem ognju raztopimo želatino, ji dodamo žlico smetane, premešamo in dodamo še kostanjev pire z dodatki. Na koncu primešamo še stepeno sladko smetano. Kremo porazdelimo po podlagi in pustimo na hladnem, da se strdi.

3. Za čokoladni mousse raztopimo čokolado za kuhanje nad paro. Posebej stepemo sladko smetano, ki jo nato nežno primešamo v mlačno čokolado. Ponovno dodamo na torto in pustimo da se strdi.

4. Za okrasitev sem jaz uporabila čokoladne mrvice, zmlela sem Domaćica temno čokolado, kekse in Domaćica original kekse.