KRALJICA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Viktoria Breskoč

Sestavine

Sestavine so za pekač premera 20 cm.

Biskvit:

  • 4 beljaki in rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • 120 g bele moke
  • pol žličke soli
  • 30 g olja
  • 40 g mleka
  • 1 vanilij sladkor
  • Pol vrečke pecilnega praška
  • Mleko

Domaćica krema:

  • 250g maskarpone
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 vanilij sladkor
  • 60g sladkorja
  • 3 lističi želatine
  • 60 g zdrobljenih Domaćica keksov

Čokoladna krema:

  • 400 ml sladke smetane
  • 3 lističi želatine
  •  150 g čokolade za peko
Premaz in okrasitev:
  • 200 g maskarpone
  • 200 ml stepene sladke smetane
  • Domaćica keksi

Postopek

72

Biskvit:

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepamo in vmes postopoma vmešamo sladkor in vanilijev sladkor. Stepamo 10 minut. Postopoma in nežno vmešamo rumenjake. K mešanici dodamo mleko in olje nato pa še postopoma dodajamo moko, pecilni prašek in sol. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pečemo približno 30 minut. Ko je biskvit pečen ga prestavimo iz pekača in pustimo da se popolnoma ohladi.

Biskvit narežemo na 3 enako velike dele. Prvi del položimo na površino kjer bomo torto sestavljali. Biskvit navlažimo z mlekom, obdamo ga z obročem za peko in acetatno folijo.

Domačica krema:

V posodi stepemo sladko smetano. V drugi posodi zmešamo maskarpone, vanilij sladkor in sladkor. Sladki smetani dodamo želatino. Maskarpone primešamo sladki smetani in na koncu dodamo še zdrobljene Domaćica kekse.

Kremo vlijemo čez prvi biskvit, jo enakomerno porazdelimo in položimo drugi del biskvita na kremo, ki ga spet navlažimo z mlekom.

Torto postavimo v hladilnik in se lotimo priprave čokoladne kreme.

Čokoladna krema:

300 ml sladke smetane stepemo, ostali del pa damo v lonec in segrejemo. Segreti sladki smetani dodamo čokolado. Ko se čokolada popolnoma raztopi, lonec odstavimo in dodamo želatino. Nekaj stepene sladke smetane vmešamo k čokoladi in potem čokoladno zmes vlijemo k preostanku stepene sladke smetane.

Kremo vlijemo na drugi biskvit in dodamo še tretjega. Torto postavimo v hladilnik (najboljše kar čez noč).

Okrasitev torte:

Torto premažemo s stepeno sladko smetano, kateri dodamo še maskarpone. Torto premažemo in jo okrasimo z Domaćica keksi.