KRALJICA DOMAČICA

Avtor/ica recepta

Pia Gerbec

Sestavine

Za pekač premera 15cm Čokoladni biskvit s koščki domačice:
  • 120g moke
  • 40g kakava v prahu
  • 5g sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 160g sladkorja
  • 130g jajc
  • 170ml mleka
  • 120ml olja
  • koščki razdrobljenih piškotov domačica
    Domačica maskarpone krema:
  • 80g maskarpone
  • 80g sladke smetane
  • 20g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  Temni čokoladni mousse:
  • 100g jedilne temne čokolade kraš
  • 150ml sladke smetane
  • 20ml ruma
  • 50ml mleka
  • 1 jajce
  • 2 lističa želatine
Okrasitev:
  • švicarska krema iz meringe

Postopek

298

1. V posodo presejemo moko, sodo bikarbono, kakav v prahu ter ščepec soli.

2. V drugi posodi zmešamo sladkor in jajce da volumen naraste x3. Dodamo olje, ter mešamo na minimalno 20 sekund. Izmenično dodamo suhe in mokre sestavine (0.5 suhih, 0.5 mokrih..), med dodajanjem ugasnemo mešalnik. Razdelimo na dve polovici v 2 pekača premera 15cm, ki jih predhodno namastimo z maslom in dno prekrijemo z peki paprijem. Pečemo v pečici na 165 stopinj celzija.

3. Za maskarpone kremo damo vse sestavine v eno posodo ter zmešamo z mešalnikom.

4. Za čokoladni mousse temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Sladko smetano posebej zmešamo. Nad vodno kopeljo damo v posodo mleko ter rum, in ko voda zavre dodamo jajce in ves čas mešamo da se volumen nekako potroji. Lističa želatine damo namakati v mrzlo vodo ter ju dodamo k primesi in odstranimo z ognja. Mešamo dokler se ne raztopi želatina, nato dodamo raztopljeno čokolado. Ko se masa nekoliko ohladi dodamo še stepeno smetano.

5. Biskvit razrežemo na 4 enake dele. Najprej namažemo mousse, nato spet položimo gor biskvit, dodamo maskarpone kremo, spet bisvkit in na koncu zopet mousse.

Tortico okrasite po želji, jaz sem jo pa okrasila tako kot vidite na sliki 🙂

Želim vam lepo ustvarjanje, pa dober tek 😉