KRALJICA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Naja Jerič

Sestavine

BISKVIT

-5 jajc

-250 g sladkorja

-1 dcl olja

-1 dcl vode

-250 g moke

-1 pecilni prašek

-10 domaćica piškotov

KREMA

-500 g sladke smetane

-500 g mascarpone

-120 g sladkorja v prahu

-2x vanili sladkor

 

SESTAVLJANJE TORTE

-125g svežih malin 

-215g malinine marmelade

-10 nalomljenih domaćica piškotov

       

Postopek

215

BISKVIT

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem, beljake stepemo v čvrst sneg. Mešanici rumenajkov in sladkorja dodamo olje in vodo, dobro premešamo ter dodamo moko s pecilnim praškom. Na grobo nalomimo domaćica piškote in jih dodamo mešanici. Na koncu nežno vmešamo sneg. Pečemo v pečici 45 minut na 200 stopinj.

KREMA

 

V posodi zmešamo smetano, mascarpone, sladkor in vanili sladkor ter mešamo do željene konsistence.

 

SESTAVLJANJE TORTE

 

Pečen biskvit razrežemo na štiri enakomerne oblate. V tri oblate na sredini izrežemo enakomerne luknje in se lotimo sestavljanja torte. Okoli prvega oblata namestimo acetatno folijo na zunanji in na notranji rob (sredinski izrez). Biskvit najprej navlažimo z mlekom nato ga premažemo z malinino marmelado ter kremo. Na plast kreme položimo maline in nalomljene domaćica piškote. Postopek ponovimo še z naslednjimi dvema oblatoma in damo torto za štiri ure v hladilnik. Ohlajeno torto vzamemo iz hladilnika in odstranimo acetatno folijo iz sredine. V luknjo damo nalomljene domaćica piškote in mrvice za element presenečenja pri rezanju torte. Ko napolnimo luknjo, položimo zadnji oblat in jo vrnemo v hladilnik za še vsaj dve uri.  Po dveh urah torti odstranimo acetatno folijo in jo premažemo s preostalo kremo ter jo okrasimo.