KRAŠICA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Katja Perko

Sestavine

  • Domaćica original 300 g
  • 200 g masla
  • Pest svežih malin
  • 250 g malin (lahko zamrznjene)
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice maskarpone sira
  • 100 g čokolade Dorina (za kuhanje)
  • 100 g čokolade Dorina Domaćica malina
  • Pest napolitank choco KRAŠ

Postopek

514

1. S pomočjo valjarja zdrobimo piškote in primešamo stopljeno maslo. Zmes enakomerno porazdelimo na dno tortnega pekača. Ohladimo in nanj položimo sveže maline.

2. 300 ml sladke smetane stepemo do čvrstega in ji primešamo maskarpone sir. Pred tem v kozici pokuhamo zamrzjene maline, katerim dodamo 2 žlici mletega sladkorja. Ko dobimo kašasto zmes, maline odstavimo, ohladimo in primešamo k sladki smetani in maskarponeju. Sama sem maline precedila skozi cedilo, da sem se znebila koščic. Kremo s pomočjo kuhalnice nadevamo v tortni pekač. Za nekaj ur pekač postavimo v hladilnik ali skrinjo (max. 1 uro), da se krema fino strdi.

3.  Preostalo smetano (200ml) segrejemo in vanjo nalomimo 100g Dorina čokolade za kuhanje, da se stopi in da dobimo gladko kremo, brez grudic. Kremo polijemo po torti. Zopet ohladimo.

4. Sledi okraševanje. Krašica Domaćica je okrašena s svežimi malinami, čokolado Dorina Domaćica malina, napolitankami choco Kraš ter piškoti Domaćica.

Pa dober tek 🙂