KREMASTI DOMAĆICA UŽITEK

Avtor/ica recepta

Jasmina Ivanković

Sestavine

Podlaga:
  • 130g mletih Domaćica piškotov
  • 70g stopljenega masla
  • 50g stopljene bele čokolade
  • 50g mletih mandljevih lističev
  •  
Čokoladni ganaš:
  • 200g bele čokolade
  • 80 ml sladke smetane
  • 50g masla
  • maline
Dodatno:
  • dekoracija in dodatki po želji

Postopek

56

Za podlogo vse sestavine zmešamo skupaj in damo v pekač oziroma model za pite in postavimo v hladilnik.

Med tem časom damo maslo in sladko smetano v kozico ter segrejemo skoraj do vretja. Tik preden zavre odstavimo in v zmes nalomimo kvalitetno belo čokolado. Počakamo nekaj minut in premešamo.
Vzamemo pekač iz hladilnika in na podlogo položimo maline in jagode. Čez prelijemo ganaš iz bele čokolade. Damo v hladilnik za eno uro, nato dekoriramo po želji.

Za dekoracijo raztopimo malo mlečne čokolade. Jaz sem uporabila še liofilizirane jagode, jedilne bleščice, jedilno cvetje ter seveda Domaćica piškote.