KROGLA IN JELKA DOMAĆICA PRAZNIČNEGA VZDUŠJA

Avtor/ica recepta

Jasmina Jevšenak

Sestavine

Recept (sestavine za 10 modelov):

Spodnja plast:

  • Domaćica keksi Kokos 275g
  •  maslo 100g

Srednja plast:

  • mascarpone 250g
  • smetana za stepanje 100ml
  • žlička mlete želatine
  • po želji sladkor v prahu
  • kokos moka

Zgornja plast za jelko:

  • stopljena temna čokolada 50g
  • smetana za stepanje
  • kremfix
  • jedilna  zelena barva
  • dekoracija mehke jedilne perle

Zgornja plast za kroglo:

  • mleta bela želatina 10g
  • sok polovice limone
  • žlička sladkorja v prahu
  • Domaćica keks

Postopek

74

Postopek:

Spodnjo plast zdrobiš ter dodaš zmehčano maslo. Nadevaš v modelčke za mafine. Nato zmešaš sestavine za srednjo plast in jo dodaš na prvo plast v modelčkih. Vse skupaj postaviš v zamrzovalnik in nadaljuješ z zgornjo plastjo. Čokolado nad soparo stopiš z žličko tekoče smetane in jo ohlajeno poliješ na srednjo plast ter znova postaviš nazaj v hladilnik za par minut, medtem zmiksaš še smetano ter dodaš jedilno barvo ter okrasiš modelčke za jelko. Modelčke, kateri so v obliki polovične krogle, napolniš z zmesjo iz želatine, postaviš v hladilnik in po 10 minutah na sredino potisneš keks Domaćica. Ko je želatina popolnoma strjena, jo obrneš ven iz modelčkov in postaviš na zadnjo plast, kjer bo krogla. Vse skupaj naj bo narejeno s čim več ljubezni in postavljeno v hladilnik, kjer počaka do prihoda gostov. Praznično kreativno vzdušje zagotovljeno brez prižiga pečice.