Malinovo polnilo:
Maline prevremo, dodamo sladkor in želatino ter prepasiramo skozi cedilo. Malinov pire vlijemo v kalupe za polkrogle (dve žlički oz. približno 10g) in damo v zamrzovalnik. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka malinovega pireja.
Ko malinov žele strdne, ga damo ven in shranimo v zamrzovalniku do sestavljanja.
Bogat čokoladni biskvit:
Pečico ogrejemo na 170 stopinj celzija. V posodi pri nizki temperaturi zmešamo moko, rjavi sladkor, kakav in sodo bikarbono. Nato dodamo maslo in mešamo, da dobimo drobtinice.
V ločeni posodi zmešamo toplo vodo s kavo, dodamo jajce, olje in vanilijo.
Dve tretjini mokre zmesi dodamo suhim sestavinam in mešamo na srednji hitrosti dokler ne postane gosto in puhasto. Dodamo preostanek in zmešamo. Na koncu dodamo pinjenec in počasi mešamo, da se sestavine povežejo.
Maso vlijemo v pekač (fi25), ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo približno 20 minut (če je pečeno preverimo z zobotrebcem).
Ko je pečeno 5-10min ohlajamo v pekaču, nato zvrnemo na rešetko.
Iz ohlajenega biskvita z okroglim modelčkom za piškote (ta je enakega premera kot kalup polkrogle) izrežemo manjše kroge in jih prerežemo na pol, da so tanjši.
Priprava kreme:
Belo čokolado stopimo na sopari in počakamo, da se malce ohladi. Medtem v posodi zmešamo maskarpone in smetano do čvrstega. Vlijemo belo čokolado in zmešamo. Na koncu s spatulo vmešamo drobtine temnih piškotov Domačica. Kremo damo v dresirno vrečko, kjer počaka do sestavljanja.
Pripravimo drobtine piškotov Domačica z okusom maline.
Drobtine dobimo tako, da damo piškote v plastično vrečko, jo zapremo in valjamo čez z valjem, dokler ne dobimo drobtin.
Belo čokolado stopimo na sopari in počakamo, da se ohladi.
Sestavljanje kroglic:
V kalupe za polkrogle vlijemo belo čokolado in jo razporedimo po celotni steni, odvečno čokolado odlijemo. Na dno nasipamo drobtine piškotov Domačica malina ter damo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolada strdi.
Na strjeno čokolado nabrizgamo kremo do polovice kalupa. V prvo polovico kalupov damo malinovo polnilo, v drugo polovico pa čokoladni biskvit. Po vrhu po potrebi damo še malo kreme in poravnamo (pomembno je, da so kalupi poravnani, da nam bodo pri lepljenju polovice prišle tesno skupaj). Kalupe damo v zamrzovalnik za pol ure, da se strdijo polkrogle.
Nato polkrogle vzamemo iz kalupov in na eno od para po robovih nanesemo belo čokolado. Polovici (malinovo polnilo in biskvit) zlepimo skupaj in shranimo v hladilniku, dokler ne dobimo željenega števila kroglic.
Kroglice sestavljamo skupaj tako, da na stičišče dodamo belo čokolado. Kroglice lahko sestavljamo poljubno (2×2, 3×3).
Ko so kroglice povezane, jih lahko okrasimo s svežimi malinami, Domačica piškoti in posujemo s prahom liofiliziranih malin.