LEŠNIKOVA TORTA Z DOMAĆICO

Avtor/ica recepta

Sanja Novak

Sestavine

Biskvit:
  • 15g zdrobljenih keksov Domaćica (lešnik)
  • 4 beljaki
  • 4 velike žlice sladkorja
  • 4 velike žlice moke
Lešnikova krema:
  • 150g maskarpone sira
  • 60g lešnikovega masla
  • 20g lešnikovega krokanta
  • 200ml sladke smetane
  • 20g vanilijevega sladkorja
Čokoladni mousse:
  • 250ml sladke smetane
  • 120g čokolade za kuhanje Dorina
  • zdrobljeni keksi Domaćica
Okrasitev:
  • keksi Domaćica (celi in zdrobljeni)

Postopek

109

Biskvit:

Beljake stepemo v čvrsti sneg, dodamo sladkor in na koncu vmešamo moko. Tortni model (premer 20cm) obložimo s peki papirjem in premažemo z maslom. Na dno razporedimo zdrobljene kekse Domaćica in nanje nežno razporedimo beljake (sneg). Pečemo 10min na 180°C, da beljaki dobijo malo barve. Ohlajeni biskvit obrnemo na podlago tako, da je biskvit na dnu, keksi pa na vrhu.

Lešnikova krema:

V posodi zmešamo maskarpone, lešnikovo maslo in lešnikov krokant. V drugi posodi stepemo sladko smetano z vanilijevim sladkorjem. Nato smetano z lopatko vmešamo v zmes z maskarpone sirom in lešniki. Kremo nadevamo na biskvit in počakamo da se strdi.

Čokoladni mousse:

Nad paro stopimo čokolado. V drugi posodi stepemo sladko smetano. Nato mlačni čokoladi narahlo primešamo stepeno sladko smetano in zdrobljene kekse Domaćica, ter zmešamo v enotno zmes. To zmes nadevamo na lešnikovo kremo in pustimo da se strdi.