Za pripravo dna zmelji piškote Domaćica limona in jih prelij s stopljenim maslom. Zmešaj ju v homogemo zmes in potisni ob dno oboda za torte. Postavi ga v hladilnik.
Ta čas, ko se dno hladi pripravi limonino kremo. V ognjevarno posodo daj sladkor, jajci, rumenjake, limonin sok in naribano limonino lupinico. Sestavine z ročno metlico dobro premešaj. Posodo postavi na kozico z vrelo vodo. Jajčno-limonino zmes nad paro med nenehnim mešanjem kuhaj 10 do 15 minut, oz. tako dolgo, da dobiš gladko srednje gosto kremo. Skledo odstavi in v toplo kremo vmešaj maslo. Na ognju stopi žlico kreme in namočen listič želatine. To zmes primešaj preostali kremi in jo namaži po piškotnem dnu. Vse skupaj postavi v hladilnik za vsaj 1 uro.
Za mousse iz bele čokolade v kozico nalij 150 ml sladke smetane. Dodaj žličko vanilijeve paste, žličko sladkorja v prahu in belo čokolado. Kozico pristavi na srednji ogenj in segrevaj dokler se čokolada povsem ne raztopi. V hladni vodi namoči želatino in počakaj, da se napoji. Ožemi jo in daj v vročo čokoladno zmes. Z metlico premešaj, da se želatino povsem stopi. Preostalo smetano stepi. Čokoladno zmes sobne temperature primešaj stepeni smetani in namaži na limonino kremo. Vse skupaj spet postavi v hladilnik – najbolje kar čez noč.
Za okrasitev naredi ganaš bele čokolade. V kozico daj smetano in belo čokolado. Na srednjem ognju segrevaj, da se čokolada povsem stopi. Ganaš za par ur postavi v hladilnik. Po počitku ga z mešalnikom zmiksaj, da nastane homogen in puhast. Na koncu po svoje iz ganaša naredi kupčke, dodaj piškote Domaćica, limono in liste mete.
Pa dober tek!