LIMONIN MOUSSE Z DOMAĆICA BROWNIJEM

Avtor/ica recepta

Lucija Matko

Sestavine

Brownie:
  • 125 g masla
  • 135 g temne čokolade Dorina
  • 100 g moke
  • 30 kakava v prahu
  • 150 g sladkorja
  • Ščepec soli
  • 3 jajca
  • 70 g temne čokolade Dorina z Domaćica piškotom
  • 50 g piškotov Domaćica original
Limonin mousse:
  • 150 ml sladke smetane
  • 50 ml limoninega soka
  • lupinica 1 bio limone
  • 3 rumenjaki
  • 2 beljaka
  • 4 listi želatine
  • 140 g sladkorja

Postopek

173

Browniji:

Maslo in temno čokolado stopimo nad vodno paro. V drugo posodo presejemo suhe sestavine – moko, sladkor, sol in kakav. Stopljeno mešanico masla in čokolade prilijemo suhim sestavinam in premešamo. Nato ubijemo jajce, enega za drugim in vsakič na hitro premešamo z ročnim mešalnikom. Čisto na koncu dodamo še nasekljano temno čokolado Dorina z Domaćica piškotom in dodatnih 50 g Domaćica original piškotov.

Maso razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 20 minut na 180 °C. Ohlajeni brownie nadrobimo v kozarec.

Limonin mousse:

Sladkor smetano, mleko in limonin sok zlijemo v kozico, dodamo še večji košček limonine lupinice ter segrevamo. Tik pred vretjem odstavimo, limonino lupinico odstranimo. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake pa zmiksamo skupaj s sladkorjem. Mešanici sladkorja in rumenjakov nato počasi prilivamo vroče mleko s smetano in limoninim sokom ter ves čas mešamo. Nato prelijemo nazaj in kuhamo še nekaj minut, da se krema zgosti. V vročo kremo vmešamo želatino, nato pa pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. Sedaj je čas, da nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Kremo prelijemo čez piškotno brownie podlago. Okrasimo z nekaj stepene sladke smetane in Domaćica piškotom.