MALINA, LIMETA IN DOMAĆICA TORTA

Avtor/ica recepta

Nina Berglez

Sestavine

Biskvit:
  • 4 jajca
  • 200 g masla
  • 200 g Dorina jedilne čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 300 g bele moke
  • pecilni prašek
  • Domaćica keksi (čokolada)
  • mleko (za navlažitev biskvita)
  • rum
  Krema:
  • 250 g maskarpone
  • 3 dcl sladke smetane
  • 300 g zamrznjene maline
  • 100-200g sveže maline
  • 150 g sladkorja
  • 4x limeta
  • 15 g želatina
  • Domaćica keksi (malina)
 

Postopek

292

Biskvit: Maslo in Dorina čokolado stopino v kozici. Nato ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo v sneg. V rumenjake dodamo sladkor in maso iz kozice (maslo in čokolada). Nato dodamo še presejano moko in pecilni prašek. Dodamo še malo ruma. Domačica kekse zdrobimo in jih primešamo v maso. Po želji lahko dodamo se malo mleka. Maso dodamo v pekač in pečemo na 190 stopinj cca 45-60 min oz. po občutku.

Krema zamrznjene maline stopino, segrejemo v kozici in zmiksamo ter nato precedimo, da odstranimo pečke. V še vročo zmes dodamo želatino in dobro zmešamo. Dodamo sladkor, maskarpone in sok ter lupinico limete. V ločeni posodi stepemo sladko smetano in dodamo v skupno zmes.

Pečen biskvit narežemo na 4 enake dele in vsakega dobro navlažimo z mlekom, lahko tudi malo z rumom (tekom sestavljanja). V prvo plast kreme dodamo sveže maline, v drugo Domačica kekse (malina) ter v tretjo plast zoper dodamo sveže maline tekom sestavljanja tortice. Plasti si sledijo: biskvit, krema s svežimi malinami, biskvit, krema z Domačica keksi (malina), biskvit, krema s svežimi malinami ter biskvit. Dekoriramo po želji 🙂