MALININA DOMAĆICA ⭐️

Avtor/ica recepta

Tjaša Zagajšek

Sestavine

BISKVIT:
  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 3 vaniljevi pudingi
  • 2 žlički pecilnega praška
  ČOKOLADNA KREMA:
  • 350 g mascarponeja
  • 6 žlic čokoladnega namaza
  • 300 ml sladke smetane
  • 5 lističev želatine
  ZA MALININ ŽELE:
  • 300 ml zamrznjenih malin
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 3 žlice želatine
  DOMAĆICA GANACHE
  • 140 ml sladke smetane
  • 100 g mlečne čokolade DORINA
  • 50 g temne čokolade DORINA
  • 80 g sesekljanih domaćica keksov
 

Postopek

12160

POSTOPEK PRIPRAVE:

Torta je primerna za obod 20 cm.

Za biskvit:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Jajca pomešamo s sladkorjem in oljem.

3. Dodamo vaniljev puding v prahu in pecilni prašek ter dobro premešamo.

4. Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko in pečemo 30 min.

 

Za čokoladno kremo:

1. Mascarpone zmešamo skupaj s čokoladnim namazom, mešamo tako dolgo, da dobimo enotno kremo.

2. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo, da se popolnoma zmehčajo. Nato jo nad vodno paro raztopimo skupaj z eno žlico kreme. Stopljeno želatino umešamo k preostali kremi.

3. Nato na rahlo, najboljše z lopatko, umešamo še stepeno smetano.

4. Kremo razdelimo na dva enaka dela. En del namažemo na biskvit.

5. Kremo lepo zgladimo in jo za 20 min položimo v hladilnik oz. za tako dolgo, da se zgornji del kreme strdi.

6. Drug del kreme pustimo na sobni temperaturi, saj če jo bomo položili v hladilnik se nam lahko strdi. Prav tako jo lahko večkrat vmes, med čakanjem, premešamo.

 

Za malinov žele:

1. Maline in sladkor damo v kozico. Kuhamo jih dokler se maline ne zmehčajo in zmehčane samo rahlo potlačimo.

2. Ko zavrejo, zmanjšamo temperaturo in jih kuhamo še nekaj minut, da se malce zgostijo.

3. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo, da se nam zmehčajo.

4. Lističe želatine vmešamo v vroč malinov pire, da se raztopijo.

5. Malinov pire ohladimo do mlačnega, da je samo še rahlo topel.

6. Nato ga prelijemo prek strjene čokoladne kreme.

7. Torto previdno postavimo v skrinjo za 30 – 45 min, da se strdi.

8. Ko je vrh malinovega želeja strjen, lahko čez nadevamo se drugi del čokoladne kreme in jo poravnamo.

9. Torto damo ponovno v skrinjo, da se strdi še zgornji del druge plasti kreme.

Za domaćica ganache

1. Sladko smetano segrevamo do vretja, nato pa jo odstavimo s štedilnika in z njo prelijemo sesekljano čokolado.

2. Počakamo nekaj sekund, nato pa z metlico mešamo, dokler ne dobimo gladke čokoladne mase.

3. Dodamo še sesekljane domaćica kekse in dobro premešamo.

4. Rahlo topli ganache, prelijemo preko čokoladne kreme.

5. Torto damo v hladilnik za več ur ali pa kar čez noč, da se strdi in ohladi.

6. Torto lahko poljubno okrasiš in z njo popestriš prihajajoče praznike.🎅🏻

Bon appetit🍰