MALININA PRINCESKA

Avtor/ica recepta

Leja Gorjup

Sestavine

Za biskvit (muffine):
  • 150 g moke
  • 10 g jedilnega škroba
  • 2 g soda bikarbone
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 2 g soli
  • 2 jajci
  • 130 g rjavega sladkorja
  • 125 ml olja
  • 2 žlički vanilijeve paste
  • 125 ml pinjenca
  • 200 g Dorina domaćica čokolade
  • sveže maline
Za kremo:
  • 300 g mascarpone
  • 300 ml sladke smetane
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijeve paste
Za okrasitev:
  • Domaćica malina
  • liofilizirane maline

Postopek

130

Priprava testa za muffine:

  1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj celzija.
  2. Presejemo in zmešamo suhe sestavine (moka, jedilni škrob, soda bikarbona, pecilni prašek ter sol).
  3. V drugi posodi mešamo z električnim mešalnikom jajca ter sladkor toliko dolgo, da se zmes podvoji. Dodamo olje in vanilijevo pasto ter zmešamo na hitro v enotno zmes.
  4. V posodo z mokrimi sestavinami dodamo suhe sestavine in pinjenec ter mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes. Pazimo, da ne mešamo predolgo.
  5. V pekač za muffine damo papirčke za muffine in jih napolnimo malo čez polovico ter dodamo košček Dorina Domaćice. Čokolado porinemo rahlo navzdol v maso. Čokolado lahko zamenjamo tudi z zdrobljeno Domaćico Malina.
  6. Pečemo cca. 15 min v predhodno ogreti pečici. Da je biskvit pečen preverimo tako, da zapičimo zobotrebec v testo. V kolikor je biskvit pečen, je zobotrebec čist.

 

Priprava kreme:

  1. Mascarpone in sladko smetano zmešamo v enotno zmes z električnim mešalnikom.
  2. Dodamo presejan sladkor v prahu in vanilijevo pasto ter mešamo dokler ne dobimo trde kreme.
  3. Shranimo v hladilniku do uporabe.

 

Sestava cupcakes-ov

  1. Ko so muffini ohlajeni, v sredini naredimo luknjico ter damo notri sveže maline.
  2. V dresirno vrečko damo kremo ter jo nabrizgamo na muffine.
  3. Okrasimo z Domaćico Malina ter zdrobljenimi liofiliziranimi malinami.
  4. Narejene cupcakes shranimo v hladilniku (boljši so, če so ohlajeni vsaj 2h).