MEDENA (DOMAĆICA) BOMBICA

Avtor/ica recepta

SARA HRIBERŠEK

Sestavine

BOMBICA NADEV:
  • 20x Piškotov Domaćica (okus medenjakov)
  • Panna Cotta (prašek)
  • 250ml Mleka
  • 200ml Smetane za stepanje
    POSIP:
  • 10x Piškoti Domaćica (fino zmleti)
  • Med (doziranje po želji)
    POSODICA:
  • Čokolada (temna in bela jedilna)
 

Postopek

309

Domaćica piškote zmeljemo na fino. V drugi posodi pripravimo sestavine za Panna Cotto. Dodamo zmlete piškote in zmes miksamo dokler ne dobimo goste mase.

Nato sledi packanje.!

Z rokami oblikujemo bombice, katere povaljamo po fino zmletih piškotih Domaćica. Slednje postavimo na pladenj in jih damo za cca 30min na hladno, da se ohladijo in strdijo.

Pričnemo s pripravo naše čokoladne posodice.

Na peki papir si postavimo poljubne modelčke, na katere bomo kasneje vlivali čokolado.

Vzamemo jedilno belo in temno čokolado in si jo nadrobimo v vrečko za pakiranje (vsako v svojo vrečko, seveda..) in pripravimo vročo kopel, kjer ju počasi stopimo. Ko je čokolada tekoča, v vrečkico naredimo luknjo in tako začnemo nanašati čokolado na naše modelčke. Ko je vse končano, damo tudi to na hladno za nekaj časa, da čokolada zatrdi.

Na koncu vse skupaj samo še sestavimo in prelijemo z medom.

SREČNO in VELIKO SLADKIH UŽITKOV ŽELIM.