Priprava testa: V posodo multipraktika stresemo moko, sladkor, sol, na koščke narezano hladno maslo, kakav in razžvrkljano jajce. Zmeljemo le toliko, da dobimo grobo, kaši podobno strukturo. Testo stresemo v posodo in ga zgnetemo v enotno in gladko testo. Testo oblikujemo v krog in ga zavijemo v prozorno folijo ter damo v hladilnik, da se ohladi.
Ohlajeno testo med dvema peki papirjema razvaljamo na približno 3mm debelo. Naprej iz testa izrežemo okrogla dna in nato podolgovate trakove, s katerim obložimo obod pekača za mini pite/tarte.
Testo pred peko ponovno damo v hladilnik, saj mora biti dobro ohlajeno. Pečico segrejemo na 160°C in pečemo od 10-12 minut. Čokoladne košarice položimo na rešetko in jih ohladimo. Šele ko bodo popolnoma ohlajena v njih naložimo zdrobljene domačiča piškote in preko prelijemo čokoladni ganaš. Za ganaš čokolado na grobo nasekljamo. V kozico vlijemo smetano in jo segrevamo na srednji temperaturi do vročega. Toplo prelijemo preko nasekljane čokolade. Počakamo nekaj minut in šele nato z lopatico premešamo, da dobimo gladko in sijočo zmes.
Čokoladne mini pite damo pred postrežbo v hladilnik, da se ganaš nekoliko strdi.