MINI DOMAĆICA TORTICE

Avtor/ica recepta

Tamara Bastarda

Sestavine

SESTAVINE ZA 6 MINI TORTIC
 • 1 škatla Domaćica Original - 140g za piškotno dno, ostale pa si brez slabe vesti privoščimo med peko ;),
 • 1 škatla Domaćica Extra Choco Naranča -10 piškotov za dekoracijo,
 • 125g maskarponeja,
 • 130g bele čokolade,
 • 6 lističev želatine,
 • 3 velike pomaranče,
 • 75g masla,
 • 2 žlici sladke smetane
 

Postopek

89

PIŠKOTNO DNO

 1. Piškote najprej zmeljemo. Medtem v posodico raztopimo maslo in vanj umešamo zmlete piškote ter dve žlici sladke smetane. Pripravljeno maso enakomerno razdelimo v silikonski model z okroglimi “posodicami”. Model postavimo v hladilnik, da se piškotno dno lepo strdi.

ČOKOLADNE POL-ŽOGICE

 1. Pripravimo vodno kopel za našo belo čokolado. Čokolado raztopimo nad paro in jo nato vlijemo ter razmažemo po drugem silikonskem modelu, da dobimo šest polovičnih žogic iz čokolade. Tudi ta model postavimo v hladilnik, da se čokolada nazaj strdi. Belo čokolado, ki nam je ostala pri vlivanju v modelčke, prihranimo za naslednji korak. Ko so pol-žogice iz čokolade strjene, jih previdno vzamemo iz modelčkov. Iz sredine z nožem previdno izrežemo luknjico. S kovinsko slamico, ki jo segrejemo v vreli vodi, lahko iz pol-žogice izrežemo še drobne krožne oblike.

MASKARPONE KREMA

 1. Medtem ko se prvi dve komponenti sladice ohlajata pripravimo maskarpone kremo. V maskarpone kremo vmešamo ostanek stopljene bele čokolade. Nato pa notri dodamo še naribano lupinico polovice pomaranče. Kremo nato razdelimo po silikonskem modelu z okroglimi “posodicami” in model postavimo v hladilnik.

POMARANČNI ŽELE

 1. Lističe želatine namočimo v vodo in jih pripravimo po navodilih proizvajalca. V pripravljeno želatino nato naribamo še lupinico polovice pomaranče in dodamo sok treh pomaranč. Pripravljeno maso vlijemo v silikonski modelčke z obliko pol-žogic. Modelčke postavimo na hladno, da se žele popolnoma strdi.

SESTAVLJANJE

 1. Vsi delčkih naših mini tortic so pripravljeni in sledi sestavljanje. Najprej iz modelčkov vzamemo piškotno dno. Nanj položimo maskarponejevo kremo. V tem trenutku v mešalniku zmešamo še 4 Domaćica piškote Extra Choco Naranča. Zmlete piškote potresemo po robu maskarponejeve kreme na vseh torticah. Na kremo nato položimo pomarančni žele. Sledi še pol-žogica iz čokolade. V luknjico na vrhu, ki smo jo predhodno izrezali z nožem, pa položimo še Domaćica piškote Extra Choco Naranča.

Tortice so pripravljene za serviranje, dober tek! 🙂