MINI PINKCAKE

Avtor/ica recepta

Mersiha Kerić

Sestavine

  • 1x Piškoti Kraš malina Domaćica
  • 1x Kraš malina bela čokolada
  • 1x Puding malina
  • 1x mascarpone sir(250g)
  • 1x zmrznjeni gozdni sadeži
  • žlička gustina
  • 1x sladka smetana
  • 4 jajca
  • 200g sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 20ml olja
  • 20ml vode

Postopek

367

Biskvit:

Loči rumenjake od beljakov.

Rumenjake stepemo s 150g sladkorja do dvojnega volumna, preostanek sladkorja (50g) uporabimo za sneg beljakov.

V rumenjake dodamo olje in vodo nato sneg beljakov. Dodamo 4 žlice moke, nežno premešamo in na koncu dodamo še nekaj zmletih piškotov malina Domaćica.

Testo razdelimo v dva manjša okrogla pekača, peči oba skupaj na 195° cca 15 min.

Pečeno mlačno testo vzamemo iz pekačev damo na peki papir in z kalupom odrežemo na 6 mini krogcev.

1. krema:

Skuhamo puding v 400ml mleka, dodamo žlico masla in 2 veliki žlici mascarpone sira.

2. krema:

Skuhamo gozdne sadeže z nekaj sladkorja, spasiramo in dodamo malo žličko gustina.

Odlijemo posebej malo sadežev in v njih dodamo žlico mletih piškotov (uporabimo za premaz biskvita).

Preostanek sadežev sem še enkrat razdelila na polovico, v prvo sem dodala mascarpone sir in 50g zmlete bele čokolade. V drugo pa stopljeno jedilno belo čokolado in malo stepene sladke smetane (za dekoracijo).

Tortici sem zlagala po vrstnem redu:

Biskvit, sadni premaz, 1. krema puding, gozdni sadeži.

Biskvit, 2. krema z belo čokolado malina.

Biskvit, sadni premaz, na tanko namažemo celo tortico s preostankom 1. kreme.

Na koncu dekoracija mleti piškoti in zadnja krema (s sladko smetano).

Dober tek 💗