OVER THE TOP BROWNIE CUPCAKE

Avtor/ica recepta

Jerneja Trofenik Dimnik

Sestavine

Muffin:
  • 75g masla
  • 120g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 dcl olja
  • 90g moke
  • 50g mletih piskotov domaćica
  • 70g kakava
  • 1dcl mleka
  • Zlicka vanilijeve arome
  • Zlicka pecilnega
  • Scep soli
  Karamelno polnilo:
  • 150g sladkorja
  • 200ml sladke smetane
  • 40g masla
  • 70g bele cokolade
  Krema:
  • 250ml sladke smetane
  • 100g mascarpone sira
  • Pest drobljenih piskotov
  • 80g temne cokolade
  • Zlicka kokosovega masla
  •  
Crumble:
  • 70g domaćica piskotov
  • 45g masla
  • 1 zlica sladkorja v prahu
  • 1 zlica rjavega sladkorja
  • 1 zlica moke

Postopek

127

Muffini:

Maslo in sladkor stepemo, dodamo jajca in olje. Stepamo da se masa poveže. Dodamo še mleko. Piškote zmeljemo. Posebej v posodi zmešamo suhe sestavine skupaj s piškoti in dodamo masleni masi. Nadevamo v modelčke za muffine in pečemo 15 minut na 160°C

Karamelno polnilo:

Sladkor topimo nad zmernim ognjem. Ko začne rjavet ga začnemo mešat in segrevamo naprej, da se v celoti stopi. Dodamo smetano in pustimo da vre tako dolgo da se ves sladkor stopi in zmeša s smetano. Odstavimo iz ognja in vmešamo maslo, nato se čokolado. Ohladimo.

Krema:

Čokolado in kokosovo maslo stopimo. Smetano in mascarpone stepemo do kremne konsistence (ne pretrdo). Z lopatko vmešamo stopljeno čokolado in piškote.

Crumble:

V blender damo vse sestavine in zmiksamo do te mere, da dobimo drobljeno maso (podobno krhkemu testu) vendar pazimo da ostane nepovezana. Razporedimo na pekač in pečemo 10 minut na 170°C.

Ohlajenim muffinom izdolbemo sredico in jo napolnimo s karamelnim polnilom. Okrasimo z drobljencem, mrvicami, koščki Dorina čokolade in Domaćica piškoti. Muffine lahko prelijemo še z ostankom karamele.

Zagotovo bodo to najslajši cupcaki, kar ste jih kdaj poiskusili.

Prijetno sladkanje!

Opozorilo: pazite da pred peko ne pojeste vse Domaćice.