Muffini:
Maslo in sladkor stepemo, dodamo jajca in olje. Stepamo da se masa poveže. Dodamo še mleko. Piškote zmeljemo. Posebej v posodi zmešamo suhe sestavine skupaj s piškoti in dodamo masleni masi. Nadevamo v modelčke za muffine in pečemo 15 minut na 160°C
Karamelno polnilo:
Sladkor topimo nad zmernim ognjem. Ko začne rjavet ga začnemo mešat in segrevamo naprej, da se v celoti stopi. Dodamo smetano in pustimo da vre tako dolgo da se ves sladkor stopi in zmeša s smetano. Odstavimo iz ognja in vmešamo maslo, nato se čokolado. Ohladimo.
Krema:
Čokolado in kokosovo maslo stopimo. Smetano in mascarpone stepemo do kremne konsistence (ne pretrdo). Z lopatko vmešamo stopljeno čokolado in piškote.
Crumble:
V blender damo vse sestavine in zmiksamo do te mere, da dobimo drobljeno maso (podobno krhkemu testu) vendar pazimo da ostane nepovezana. Razporedimo na pekač in pečemo 10 minut na 170°C.
Ohlajenim muffinom izdolbemo sredico in jo napolnimo s karamelnim polnilom. Okrasimo z drobljencem, mrvicami, koščki Dorina čokolade in Domaćica piškoti. Muffine lahko prelijemo še z ostankom karamele.
Zagotovo bodo to najslajši cupcaki, kar ste jih kdaj poiskusili.
Prijetno sladkanje!
Opozorilo: pazite da pred peko ne pojeste vse Domaćice.