PIJANE (DOMAĆICA) HRUŠKE

Avtor/ica recepta

SARA HRIBERŠEK

Sestavine

OSNOVA:
  • 4 Hruške Viljamovke
    NADEV:
  • 20x Piškoti Domaćica (original)
  • 65g Masla
    OMAKA:
  • 1/2l vina Merlot
  • 1x celi Cimet
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 ščepec mletih Klinčkov
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlice vode
  Pecelj in list sta iz bele in temne jedilne čokolade. 

Postopek

294

Piškote Domaćica zmeljemo na fino. Mletim piškotom dodamo trdo maslo in meljemo, dokler se zmes ne sprime. Ko masa stoji, si ta čas pripravimo hruške.

Hruške olupimo in izdolbemo, nato pa jih napolnimo z prej pripravljeno maso iz piškotov in masla. Ne rabimo biti škrti, tako da hruške dobro napolnimo in potlačimo. Ko so vse napolnjene, jih pokončno vstavimo v večji lonec.

Pripravimo se na kuhanje.

Hruškam prilijemo vino Merlot in dodamo celi cimet, ščepec mletih klinčkou in sladkor. Vse skupaj pokrijemo in počasi kuhamo 20min.

Ko so hruške lepo kuhane, jih vzamemo iz lonca in jih damo ohladiti. Ta čas, ko se hladijo, bomo pripravili omako.

Vino v katerem so se kuhale, precedimo, da se znebimo možnih delčkov piškotov. Nato v skodelici pripravimo mešanico koruznega škroba in vode. Zmes počasi vlivamo v našo omako, da se le ta začne počasi gostiti. Mešamo in kuhamo dokler se nam omaka ne zreducira.

Vse skupaj ohladimo in postavimo na krožnik.

Za piko na i, v omako dodamo 3 žličnike grškega jogurta, kateri vse skupaj prijetno poveže in naredi našo sladico nekaj posebnega in edinstvenega.

Za dekoracijo lahko uporabimo belo in temno jedilno čokolado, katero prej stopimo in naredimo pecelj in list… Lahko pa se sami poigrate z vašo domišljijo.

 

SREČNO in VELIKO SLADKIH UŽITKOV ŽELIM.!

 

 

Made By

Sarch Barch