PITA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Vita Toličič

Sestavine

Piškotna podlaga:
  • 350g Domaćica piškotov (Original)
  • 95g masla
Jagodni žele:
  • 180 g zmrznjenih jagod
  • 3 listi želatine
Ganache (ganaš):
  • 170 g temne čokolade
  • 170 g mlečne čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 60g masla

Postopek

113

Piškotna podlaga:

Najprej zdrobimo Domaćica piškote. Stopimo maslo in ga prilijemo k piškotom. Zmes piškotov in masla enakomerno porazdelimo po modelu za pito s premerom 18 cm. Nato model za pito s piškotno podlago postavimo v hladilnik in pustimo stati 1 uro.

Jagodi žele:

Liste želatine damo v posodo s hladno vodo za 10 minut. Na štedilniku segrejemo zamrznjene jagode tako, da se te zmehčajo. Nato jih z paličnim mešalnikom spasiramo. Spasirane jagode precedimo čez cedilo in ponovno segrejemo. Liste želatine dobro ožamemo in jih dodamo k spasiranim jagodam in mešamo dokler se ne stopi. Zmes zlijemo v model za pito in ponovno postavimo v hladilnik za 1 uro.

Čokoladni ganache:

Najprej nalomimo čokolado. V kozici stopimo maslo in sladko smetano. Segrejemo in odstavimo še preden zavre. Zmes prelijemo čez čokolado. Ganache prelijemo v model in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure (najboljše čez noč).

Pito na koncu, ko je ganache strjen, po želji še okrasimo.

Obilo sladkanja😋