Piškotna podlaga:
Najprej zdrobimo Domaćica piškote. Stopimo maslo in ga prilijemo k piškotom. Zmes piškotov in masla enakomerno porazdelimo po modelu za pito s premerom 18 cm. Nato model za pito s piškotno podlago postavimo v hladilnik in pustimo stati 1 uro.
Jagodi žele:
Liste želatine damo v posodo s hladno vodo za 10 minut. Na štedilniku segrejemo zamrznjene jagode tako, da se te zmehčajo. Nato jih z paličnim mešalnikom spasiramo. Spasirane jagode precedimo čez cedilo in ponovno segrejemo. Liste želatine dobro ožamemo in jih dodamo k spasiranim jagodam in mešamo dokler se ne stopi. Zmes zlijemo v model za pito in ponovno postavimo v hladilnik za 1 uro.
Čokoladni ganache:
Najprej nalomimo čokolado. V kozici stopimo maslo in sladko smetano. Segrejemo in odstavimo še preden zavre. Zmes prelijemo čez čokolado. Ganache prelijemo v model in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure (najboljše čez noč).
Pito na koncu, ko je ganache strjen, po želji še okrasimo.
Obilo sladkanja😋