106
Postopek za pripravo biskvita:
- V mešalniku penasto umešamo jajca in sladkor.
- Zmanjšamo hitrost mešanja in počasi dodajamo olje, mleko in vanilijev ekstrakt.
- V drugi posodi presejemo in zmešamo moko, kakav v prahu in sodo bikarbono.
- V zmes z jajci z lopatko dodobra primešamo suhe sestavine, da dobimo enotno zmes, brez grudic.
- V segreti pečici pečemo na 160 °C približno 50 minut. Biskvit je pečen, ko na robu začne odstopati od pekača. Lahko pa tudi leseno palčko zapičimo v sredino testa in če je zobotrebec še vedno moker in se na njem nahajajo koščki testa, biskvit še ni pečen. V primeru, da pa je zobotrebec čist in suh, pa je biskvit pečen.
Postopek za pripravo pomarančne kreme:
- V posodi zmešamo rumenjake, sladkor v prahu, jedilni škrob in 8 žlic pomarančnega soka.
- Pomarančni sok segrevamo do vretja. Ko zavre, znižamo temperaturo in med stalim mešanjem z metlico vlijemo rumenjakovo maso.
- Kuhamo 6 minut, da se pomaranča krema zgosti in zmes ves čas previdno mešamo z metlico.
- Ko je krema kuhana, vanjo vmešamo želatino, ki smo jo pripravili po navodilih proizvajalca.
- Pomarančno kremo pokrijemo s prozorno folijo, tako, da se stika s kremo in jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se ohladi in strdi.
- Stepemo sladko smetano.
- Ohlajeno pomarančno kremo stepemo, da postane kremasta. Na koncu z lopatko na rahlo primešamo še stepeno sladko smetano.
Postopek za pripravo čokoladne kreme:
- V parni kopeli stopimo čokolado in 35 ml sladke smetane.
- Ko je čokoladna zmes stopljena, vmešamo želatino, ki smo jo pripravili po navodilih proizvajalca.
- Čokoladno zmes ohladimo do mlačnega.
- Preostanek sladke smetane stepemo z mešalnikom.
- Čokoladni zmesi z lopatko na rahlo primešamo stepeno sladko smetano in sesekljane Domaćica kekse.
Postopek za sestavo tortice:
- Biskvit razrežemo na 4 enake dele.
- Okoli prve plasti biskvita dodamo acetatno folijo in biskvit malenkostno navlažimo z mlekom, v katerem smo raztopili pomarančni sladkor.
- Pomarančno kremo razdelimo na dva dela in prvi del kreme nanesemo na prvo plast biskvita. Po vrhu posujemo 3 sesekljane kekse Domaćica.
- Na vrh kreme dodamo drugo plast biskvita in jo navlažimo z mlekom.
- Prek biskvita namažemo čokoladno kremo.
- Na vrh kreme dodamo tretjo plast biskvita in jo navlažimo z mlekom.
- Prek biskvita namažemo drugi del pomarančne kreme in po vrhu posujemo 3 sesekljane kekse Domaćica.
- Nato na vrh kreme dodamo še zadnji biskvit in ga navlažimo z mlekom.
- Torto poljubno okrasimo s preostalimi keksi.
Pa dober tek! 😊