Za testo:
Maslo počasi stopimo, mleko pa segrejemo do mlačnega. Moko presejemo v večjo skledo in dodamo sol. V posodico nalijemo malo mleka, dodamo žličko sladkorja, nadrobimo kvas in zmešamo. Počakamo 5-10min, da naraste. Medtem v skledici razbijemo jajca ter jih zmešamo s sladkorjem, vanili sladkorjem, rumom in limonino lupinico.
Moki prilijemo preostanek mlačnega mleka in premešamo. Potem dodamo jajčno zmes in ponovno premešamo. Sledi kvas, za katerim ponovno premešamo in na koncu še stopljeno maslo. Zmes gladko zamesimo, da postane testo elastično in se ločuje od posode. Gnetemo cca. 10-15min ročno ali 5 min strojno. Pokrijemo, shranimo na toplo in vzhajamo 60 min.
Za nadev:
Domaćico Extra Choco zmeljemo v multipraktiku, da dobimo drobtinam podobno zmes. Primešamo ji mlete lešnike. Nato dodamo jajce, sladkor v prahu, sladko smetano in rum, ter premešamo z ročnim mešalnikom. Na koncu počasi vmešamo sneg iz beljakov in mešamo, da dobimo gladek nadev.
Nadaljni postopek:
Na delovni površini razvaljamo testo in ga enakormerno premažemo z nadevom (pri tem pustimo 2-4cm roba). Testo začnemo zvijati na spodnjem robu in pri tem vsak zavoj rahlo zategnemo. Svaljek položimo v pekač in ga nekajkrat prebodemo. Vzhajamo še 30min. Tik pred koncem vzhajanja segrejemo pečico na 190°C ali pa 175°C, če je pečica ventilacijska. Za premaz razžvrkljamo jajce in mleko ter zavitek na tanko premažemo. Pečemo na srednjem vodilu, cca. 50 min. Vzamemo iz pečice in hranimo v modelu cca. 30 min.