PRAZNIČNA DOMAĆICA TORTA

Avtor/ica recepta

Nuša Šuc

Sestavine

Čokoladni biskvit:
  • 6 jajc
  • 240 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml olja
  • 250g bele gladke moke
  • 40g kakava v prahu
  • 12g pecilnega praška
  • 100g zmletih piškotov Domaćica
Mascarpone krema:
  • 500g mascarpone
  • 350g jedilne čokolade
  • 280ml sladke smetane
  • 100g zmletih piškotov Domaćica
GANACH IZ TEMNE ČOKOLADE ZA OBMAZOVANJE TORTE
  • 500g temne čokolade
  • 300g tekoče sladke smetane
  • 100g narezanega masla sobne temperature

Postopek

439

ČOKOLADNI BISKVIT

  1. Jajca skupaj s sladkorjem stepamo okoli 15 minut na najvišji hitrosti. Zmes mora postati svetlejša in puhasta, volumen se mora zelo povečati.
  2. Dodamo vanilijev ekstrakt, olje in mleko ter mešamo še 2 minuti na srednji hitrosti.
  3. Na koncu z lopatko nežno primešamo presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Mešamo dokler ne dobimo enotne mase. Na koncu dodamo še zmlete Domaćica piškote in maso premešamo.
  1. Dno pekača obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso.
  2. Biskvit pečemo na 180°C približno 45 minut.
  3. Ko je ohlajen, ga previdno razrežemo na tri dele.

 

MASCARPONE KREMA

  1. Najprej z ročnim električnim mešalnikom razmešamo mascarpone.
  2. Jedilno čokolado raztopimo nad paro.
  3. Stopljeno čokolado malo ohladimo, nato pa jo vmešamo k mascarponeju.
  4. Na koncu z lopatko narahlo vmešamo še stepeno sladko smetano.

 

GANACH IZ TEMNE ČOKOLADE ZA OBMAZOVANJE TORTE

  1. Segrejemo sladko smetano do vretja in jo pustimo še malo vreti.
  2. Segreto sladko smetano vlijemo na čokolado in premešamo.
  3. Dodamo koščke masla in mešamo do gladke zmesi.
  4. Pokrijemo s folijo in pustimo na sobni temperaturi, da se ohladi.