439
ČOKOLADNI BISKVIT
- Jajca skupaj s sladkorjem stepamo okoli 15 minut na najvišji hitrosti. Zmes mora postati svetlejša in puhasta, volumen se mora zelo povečati.
- Dodamo vanilijev ekstrakt, olje in mleko ter mešamo še 2 minuti na srednji hitrosti.
- Na koncu z lopatko nežno primešamo presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Mešamo dokler ne dobimo enotne mase. Na koncu dodamo še zmlete Domaćica piškote in maso premešamo.
- Dno pekača obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso.
- Biskvit pečemo na 180°C približno 45 minut.
- Ko je ohlajen, ga previdno razrežemo na tri dele.
MASCARPONE KREMA
- Najprej z ročnim električnim mešalnikom razmešamo mascarpone.
- Jedilno čokolado raztopimo nad paro.
- Stopljeno čokolado malo ohladimo, nato pa jo vmešamo k mascarponeju.
- Na koncu z lopatko narahlo vmešamo še stepeno sladko smetano.
GANACH IZ TEMNE ČOKOLADE ZA OBMAZOVANJE TORTE
- Segrejemo sladko smetano do vretja in jo pustimo še malo vreti.
- Segreto sladko smetano vlijemo na čokolado in premešamo.
- Dodamo koščke masla in mešamo do gladke zmesi.
- Pokrijemo s folijo in pustimo na sobni temperaturi, da se ohladi.