PRESNA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Pia Perovšek

Sestavine

PODLAGA ZA TORTO
  • 230g keksov Domaćica orginal
  • 100g masla
  JAGODNI MOUSSE
  • 250g zmrznjenih jagod
  • 50g sladkorja
  • 7g želatine v prahu
  • 3 žlice hladne vode
  • 250g smetane za stepanje
  PRELIV
  • 200g bele kuverture
 

Postopek

133
  1. Piškote zdrobimo in jim dodamo stopljeno maslo, dobro premešamo ter razporedimo po modelu.
  2. V posodico damo želatino v prahu in dodamo  vodo počakamo, da nabrekne. Med tem v kozico damo zmrnjene jagode, da se malo zmehčajo. Zmehčane jagode zmiksamo, da dobimo pire dodamo sladkor in kuhamo dokler se cel sladkor ne stopi. Dodamo želatino, premešamo in ohladimo. Ko se pire hladi stepemo smetano. K ohlajenem pireju dodamo stepeno smetano in  na rahlo premešamo in razporedimo na podlagi iz piškotov.
  3. Čokolado damo v posodico ter v mikravalovko za par minut. Ko je stopljena jo prelijemo čez jagodni pire in damo hladiti, da se čokolada poponoma strdi.
  4. Okrasitev je po želji za vsako priložnost drugačna.