SANJSKA ČOKOLADNO-MALININA DOMAĆICA TORTICA

Avtor/ica recepta

Katja Nadižar

Sestavine

Domaćica podlaga:
  • Domaćica piškoti z malinami in belo čokolado 250 g
  • Maslo 150 g
Malinina krema:
  • 500 g sladke smetane
  • 250 g zamrznjenih malin
  • 6 listov želatine
  • 2 veliki žlici sladkorja v prahu
Malinin disk:
  • 250 g zamrznjenih malin
  • 25 g sladkorja
  • 2 lista želatine
Bela čokoladna krema z Domaćica piskoti:
  • 90 g kvalitetne bele cokolade
  • 300 g sladke smetane
  • 2 lista želatine
  • 50 g zdrobljenih piškotov Domaćica z malino
Malinin zele preliv:
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 lista želatine
  • voda

Postopek

90

Najprej si pripravimo malinin disk:

  1. Zamrznjene maline prekuhamo s sladkorjem
  2. Želatino namočimo v hladni vodi
  3. Ko je želatina mehka, jo raztopimo v malininem pireju
  4. Pire zlijemo v manjši okrogel tortni obroč premera 16 cm, katerega smo dobro ovili v prozorno folijo, da nam nebi kje iztekal pire.
  5. Damo v skrinjo, da se strdi.

 

Domaćica podlaga:

  1. Domaćica piškote zmeljemo
  2. Dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo
  3. Razporedimo in lepo potlačimo v tortni obroč premera 20 cm in postavimo v hladilnik

 

Malinina krema:

  1. Najprej pokuhamo zamrznjene maline s sladkorjem
  2. V tople damo želatino, katero smo omehčali v hladni vodi
  3. Ko se želatina raztopi, precedimo malinin pire, da se znebimo malininih pešk
  4. Pustimo da se ohladi na sobno temperaturo
  5. Med tem časom stepemo sladko smetano, katero na rahlo vmesamo h ohlajenemu pireju.
  6. Kremo damo na piškotno podlago
  7. Na sredino položimo strjen malinin disk, ki smo ga vzeli iz skrinje.
  8. Tortico postavimo nazaj v hladlnik

 

Bela čokoladna krema z malininimi Domaćica piškoti:

  1. Belo čokolado raztopimo v 100 g sladke smetane
  2. V še toplo dodamo omehčano želatino in mešamo dokler se ne raztopi
  3. Preostalih 200 g smetane čvrsto stepemo in nežno vmešamo h čokoladi.
  4. Na koncu dodamo še zdrobljene Domaćica piškote.
  5. Razporedimo jo po tortici in ohladimo, da se krema strdi.

 

Malinin žele preliv:

  1. Zamrznjene maline pokuhamo s sladkorjem
  2. Spasiramo
  3. V njih raztopimo omehčano želatino
  4. Dodamo toliko vode, da je skupaj z malininim pirejem za 250 ml tekočine
  5. Prelijemo po tortici in damo v hladlnik, da se malinin preliv strdi.

Ko je tortica ohlajena in malinin preliv čvrst, jo damo iz tortnega obroča, dekoriramo z malininimi Domaćica piškoti in uživamo v prvem grižljaju.