90
Najprej si pripravimo malinin disk:
- Zamrznjene maline prekuhamo s sladkorjem
- Želatino namočimo v hladni vodi
- Ko je želatina mehka, jo raztopimo v malininem pireju
- Pire zlijemo v manjši okrogel tortni obroč premera 16 cm, katerega smo dobro ovili v prozorno folijo, da nam nebi kje iztekal pire.
- Damo v skrinjo, da se strdi.
Domaćica podlaga:
- Domaćica piškote zmeljemo
- Dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo
- Razporedimo in lepo potlačimo v tortni obroč premera 20 cm in postavimo v hladilnik
Malinina krema:
- Najprej pokuhamo zamrznjene maline s sladkorjem
- V tople damo želatino, katero smo omehčali v hladni vodi
- Ko se želatina raztopi, precedimo malinin pire, da se znebimo malininih pešk
- Pustimo da se ohladi na sobno temperaturo
- Med tem časom stepemo sladko smetano, katero na rahlo vmesamo h ohlajenemu pireju.
- Kremo damo na piškotno podlago
- Na sredino položimo strjen malinin disk, ki smo ga vzeli iz skrinje.
- Tortico postavimo nazaj v hladlnik
Bela čokoladna krema z malininimi Domaćica piškoti:
- Belo čokolado raztopimo v 100 g sladke smetane
- V še toplo dodamo omehčano želatino in mešamo dokler se ne raztopi
- Preostalih 200 g smetane čvrsto stepemo in nežno vmešamo h čokoladi.
- Na koncu dodamo še zdrobljene Domaćica piškote.
- Razporedimo jo po tortici in ohladimo, da se krema strdi.
Malinin žele preliv:
- Zamrznjene maline pokuhamo s sladkorjem
- Spasiramo
- V njih raztopimo omehčano želatino
- Dodamo toliko vode, da je skupaj z malininim pirejem za 250 ml tekočine
- Prelijemo po tortici in damo v hladlnik, da se malinin preliv strdi.
Ko je tortica ohlajena in malinin preliv čvrst, jo damo iz tortnega obroča, dekoriramo z malininimi Domaćica piškoti in uživamo v prvem grižljaju.