170
Najprej se lotimo svetlega dela.
Sladko smetano nalijemo v kozico in dodamo maslo. Oboje segrejemo do vročega in dodamo belo čokolado. Mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi.
Nato dodamo fino kokosovo moko in spet premešamo. Masa mora biti gosta. Pustimo na strani, da se ohladi.
Sedaj se lotimo še temne mase.
V kozico nalijemo mleko in dodamo maslo ter segrejemo do toplega.
Mešamo tako dolgo, da se maslo popolnoma stopi. Kozico odstavimo iz ognja in dodamo temno čokolado ter mešamo tako, da se popolnoma stopi. S čokoladno tekočino prelijemo piškotne drobtine Domaćica in vse združimo v homogeno zmes. Figam najprej odrežemo peclje, da bomo lažje vstavili žele bombon. Nato izberemo žele bonbone različnih barv ter po enega vstavimo v vsako figo.
Ko se je svetla masa ohladila, lahko nadaljujemo z delom. Svetlo maso stehtamo in jo razdelimo na 10 enakih delov.
Odmerjen kos mase vzamemo v roko, jo rahlo sploščimo in vstavimo polnjeno figo z bombonom.
Vrtimo jo tako dolgo v roki, med dlanmi, da dobimo lepo okroglo žogico.
Enako naredimo še z ostalimi figami. Kroglice polagamo na pladenj in jih damo za 1 uro v hladilnik, da se masa strdi.
Ko se je bela masa dovolj strdila, nadaljujemo s temno maso. Temno maso stehtamo in jo razdelimo na 10 enako težkih kosov. Odmerjen kos temne mase vzamemo v roko, jo rahlo sploščimo in vanjo položimo belo žogico. Vrtimo med dlanmi, da se masa enakomerno porazdeli in obleče celo belo žogico. Enako naredimo z vsemi ostalimi žogicami.
Ko smo vse žogice “oblekli” v temno maso, jih povaljamo še v kokosovih kosmičih. Odložimo jih na pladenj in postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.
Vsako žogico sladkega mavričnega očesa narežemo na 4 dele.