S’MORES BROWNIJI S PIŠKOTNIM DNOM

Avtor/ica recepta

Nina Sakine Zorčič

Sestavine

Piškotno dno:
  • piškoti obliti s temno čokolado Kraš Domaćica
Browniji:
  • 115 g masla
  • 85 g jedilne čokolade Kraš Dorina
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 2 srednje veliki jajci (sobna temperatura)
  • 35 g pšenične bele moke tip 500
  • 30 g kakava v prahu Kraš
  • 100 g nasekljane jedilne čokolade Kraš Dorina Domaćica ali čokoladnih kapljic
Posip:
  • 100 g temne čokolade s čokoladnimi piškoti Kraš Dorina Domaćica
  • pest klasičnih piškotov Kraš Domaćica
  • 12 večjih marshmallov penic

Postopek

65

Pečico segrejte na 175 stopinj.

Pekač premera 20x24cm rahlo naoljite in obložite s papirjem za peko.

Dno popolnoma prekrijte s piškoti – polagajte jih enega zraven drugega, dokler popolnoma ne prekrijete dna.

Nato pripravite brownie plast.

Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite maslo, temno čokolado in sladkor v prahu.

Vmešajte vanilijo in instant kavo ter pustite, da se malo ohladi.

V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednje visoki hitrosti stepajte jajca tako dolgo, da nastane bleda, puhasta zmes (nekje 5-7 minut).

V jajca dodajte rahlo ohlajeno čokoladno mešanico. Dodajte moko in kakav ter mešajte, dokler ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.

 

Dodajte čokoladne kapljice ali nastrgano čokolado in premešajte samo toliko, da se vse poveže.

Zmes razporedite v pekač in pecite 20 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, je pa rahlo vlažen – tako dobimo fudgy sredico. Čas temperature se razlikuje pri različnih pečicah, zato začnite preverjati stanje brownijev po 18 minutah peke.

Medtem, ko se brownie peče, nasekljajte temno čokolado s piškoti in še piškote. Pripravite tudi penice – večje penice lahko prerežete na polovico.

Ko so browniji skoraj pečeni, po njih posujte nasekljano čokolado in piškote ter razporedite marshmallow penice.

Postavite nazaj v pečico za 2-3 minute, da se čokolada stopi.

Pečene brownije vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.

Za zapečen videz marshmallow penic jih lahko malo zažgete tudi z gorilnikom – ravnajte previdno.

Ohlajene brownije razrežite in postrezite.