SNEŽENE KROGLE Z DOMAĆICO

Avtor/ica recepta

Sara, Irena Pevec

Sestavine

Piškotno dno:
  • 70 g masla
  • 150 g keksov Domaćica extra choco naranča
Pomarančni disk:
  • 250 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 1 žlica gustina
  • 2 lista želatine
  • 2 žlici sladkorja v prahu
Čokoladni mousse:
  • 150 g čokolade Dorina jaffa
  • 500 ml sladke smetane
  • 4 listi želatine
  • 50 g seskljanih keksov Domaćica extra choco naranča

Postopek

882

Piškotno dno:

– Piškote zmeljemo v drobtine.

– Mletim piškotom dodamo stopljeno maslo, zmešamo in nato potlačimo na dno pekača.

– Pekač postavimo v hladilnik, da se ohladi in nato izrežemo z okroglim modelčkom kroge premer 3 cm.

Pomarančni disk:

– 200 ml sveče iztisnjenga pomarančnega soka zlij v kozico, dodaj 2 žlici sladkorja v prahu in segrevaj do vrelišča.

– Preostalih 50 ml pomarančnega soka zmešaj s škrobom, nato to primešaj v vroč pomarančni sok.

– 2 lista želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojita.

– Ko se zmes v kozici skuha in zgosti dodaj ožeta lista želatine, nato mešaj, da se povsem raztopita.

– Pomarančno osnovo nalij v manjše silikonske modele in jih potisni v skrinjo za kakšno uro da se stridijo.

Čokoladni mousse:

– V kozico zlij 200 ml sladke smetane in nalomi 150 g Dorina jaffa čokolade.

– Pristavi jo nad nizek – srednji ogenj in segrevaj, da se čokolada povsem stopi.

– 4 liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožami jih in vrzi v vročo čokolado ter premešaj, da se želatina temeljito stopi.

– Čokolado ohladi, a ne povsem – malce še mora biti topla.

– Dodaj sesekljane kekse.

– Preostalih 300 ml sladke smetane stepi.

– Čokolado s spatulo primešaj k stepeni smetani.

Izdelava Snežene krogle:

– Vzamemo silikonski model za krogle in pričnemo z delom.

– Do polovice modela za krogle napolnimo z čokoladnim moussom, nato vložimo pomaračno polnilo, ki smo ga imeli predhodno v skrinji, dolijemo mousse, poravnamo in na koncu še vstavimo piškotno dno.

– Damo v zamrzovalnik za najmanj 6 ur.

– Nato jih izluščimo iz silikona ter posprejamo z živilskim Velvet sprejem.

– Poljubno dekoriramo.