Piškotno dno:
– Piškote zmeljemo v drobtine.
– Mletim piškotom dodamo stopljeno maslo, zmešamo in nato potlačimo na dno pekača.
– Pekač postavimo v hladilnik, da se ohladi in nato izrežemo z okroglim modelčkom kroge premer 3 cm.
Pomarančni disk:
– 200 ml sveče iztisnjenga pomarančnega soka zlij v kozico, dodaj 2 žlici sladkorja v prahu in segrevaj do vrelišča.
– Preostalih 50 ml pomarančnega soka zmešaj s škrobom, nato to primešaj v vroč pomarančni sok.
– 2 lista želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojita.
– Ko se zmes v kozici skuha in zgosti dodaj ožeta lista želatine, nato mešaj, da se povsem raztopita.
– Pomarančno osnovo nalij v manjše silikonske modele in jih potisni v skrinjo za kakšno uro da se stridijo.
Čokoladni mousse:
– V kozico zlij 200 ml sladke smetane in nalomi 150 g Dorina jaffa čokolade.
– Pristavi jo nad nizek – srednji ogenj in segrevaj, da se čokolada povsem stopi.
– 4 liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožami jih in vrzi v vročo čokolado ter premešaj, da se želatina temeljito stopi.
– Čokolado ohladi, a ne povsem – malce še mora biti topla.
– Dodaj sesekljane kekse.
– Preostalih 300 ml sladke smetane stepi.
– Čokolado s spatulo primešaj k stepeni smetani.
Izdelava Snežene krogle:
– Vzamemo silikonski model za krogle in pričnemo z delom.
– Do polovice modela za krogle napolnimo z čokoladnim moussom, nato vložimo pomaračno polnilo, ki smo ga imeli predhodno v skrinji, dolijemo mousse, poravnamo in na koncu še vstavimo piškotno dno.
– Damo v zamrzovalnik za najmanj 6 ur.
– Nato jih izluščimo iz silikona ter posprejamo z živilskim Velvet sprejem.
– Poljubno dekoriramo.