SRCE DOMAĆICE

Avtor/ica recepta

Saška Popušek

Sestavine

Podlaga:
  • 200g domačica keksov
  • 130g masla
  • 5 žlic sladke smetane
Krema 1:
  • 250g sira mascarpone
  • 100g temne čokolade Kraš
  • 4dag želatine
  • 2dcl sladke smetane
Krema 2:
  • 250g sira mascarpone
  • 100 gramov bele čokolade
  • 2dcl sladke smetane
  • 2dag želatine
  • keksi Domaćica
Preliv:
  • 100g temne čokolade Kraš
  • 1dcl sladke smetane

Postopek

87

Kekse domačica zmeljemo in jim primešamo stopljeno maslo ter smetano.Kekse lepo razporedimo po modelu in damo v hladilnik. Medtem pripravimo prvo kremo. Namočimo želatina ter nad paro raztopimo čokolado. Stepemo si smetano.Stopljeno čokolado primešamo k siru mascarpone in ji dodamo še želatino.Nakoncu primešamo še smetano in kremo lepo razporedimo po modelu.Na kremo podavamo domačica kekse,ki smo jih malo namočli v mleko. Torto damo v hladilnik in pripravimo drugo kremo . Namočimo želatino,stopimo čokolado in stepemo smetano. Čokolado primešamo k mascarpone siru in dodamo še želatino. Nakoncu primešamo se smetano in dodamo nadrobljene kekse. Kremo razporedimo po modelu in damo na hladno za par ur.Ko je torta ohlajena pripravimo preliv, tako da nad paro raztopimo smetano in čokolado. Jo lepo prelijemo po torti in torto okrasimo kakor želimo.