SRNIN HRBET Z DOMAĆICO

Avtor/ica recepta

Ana Kralj

Sestavine

  • 250g masla
  • 100g Domaćice (okus medenjaki) (+ za posip)
  • 3 jajca
  • 1,25 dl mleka
  • 70g kokosa
  • 20g kakava v prahu
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 150g moke
  • figova marmelada (nadev)

Postopek

108

Predpriprava:

zdrobimo Domaćico in  stopimo maslo. Posebej zavremo mleko, ki mu nato dodamo  kokos. Pripravimo pekač (za srnin hrbet) ter ga obložimo s peki papirjem.

  1.  Penasto zmešamo jajca in počasi dodajamo ohlajeno stopljeno maslo, dobro premešamo in masi dodamo še zmlete piškote.
  2. dodamo mešanico mleka in kokosa, kakav in pecilni prašek.
  3. na koncu dodamo še moko ter dobro premešamo
  4. maso prelijemo v pekač, ter jo položimo v predhodno ogreto pečico na 175°C. Pečemo 30-35 minut.
  5. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice ter jo še vročo namažemo s figovo marmelado, po okusu lahko namažemo tudi po sredini.
  6. Nato jo posujemo s preostanki piškotov in ponudimo svojim najbližjim.

 

Dober tek 🙂