TORTA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Klavdija Malnaršič

Sestavine

Biskvit:
  • 1 pecilni prašek
  • 125 g sladkorja
  • 125 g moke
  • 3 jajca
  • 2 jedilni žlici kakava
  • 0,5 dcl vode
  • 0,5 dcl olja
  Krema:
  • 5 dcl mleka
  • 2 čokoladna pudinga
  • 100 g mlečne čokolade
  • 3 jedilne žlice sladkorja
  • 2 dcl smetane
  • 60 g mletih Domaćica piškotov
  Dodatno:
  • 2 dcl smetane
  • piškoti Domaćica
  •  
 

Postopek

255

Biskvit:

Najprej ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo do čvrstega. V drugi posodi stepemo rumenjake, vodo in olje. Dodamo sladkor in stepamo 3 min na najvišji hitrosti. Nato dodamo moko, kateri smo prej primešali pecilni prašek. Dodamo kakav in nato še stepene beljake in vse skupaj ročno premešamo. V pekač damo peki papir in pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj C 30 min. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in ohlajenega razdelimo na dva sloja.

Krema:

Od 5 dcl mleka vzamemo 3 žlice, v katerem pomešamo puding in sladkor. Preostanek mleka zavremo. V zavreto mleko damo zmes od pudinga in kuhamo 3 min. Mešamo. Po 3 minutah odstavimo in vmešamo čokolado. Mešamo, da se čokolada popolnoma stopi. Narejeno kremo preložimo v drugo posodo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladi. Ko je krema ohlajena, ji dodamo še 2 dcl stepene smetane in mlete Domaćica piškote.

Zlaganje torte:

Na podlogo damo spodnji del biskvita, ki ga malo namočimo z mlekom. Čez damo polovico kreme. Nato damo stepeno smetano. Po smetani zložimo eno plast celih Domaćica piškotov in čez še drugo polovico kreme in nato še drugi del biskvita. Torto pustimo nekaj ur v hladilniku in jo po želji okrasimo.