TORTA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Urška Kresnik

Sestavine

PIŠKOTNO DNO

·        330 g keksov Domaćica

·        5 žlic smetane

·        150 g masla

ČOKOLADNA PLAST

·        220 ml smetane

·        140 g čokolade

·        2 lističa želatine

BELA-ČOKOLADNA PLAST

·        220 ml smetane

·        140 g bele čokolade

·        2 lističa želatine

ČOKOLADNI GANACHE

·        150 g čokolade

·        150 ml smetane

Postopek

97

Postopek za piškotno dno:

1.      Piškote zmeljemo.

2.    Dodamo jim stopljeno maslo in smetano.

3.     Vse skupaj dobro zmešamo v enotno zmes in jo dobro potlačimo na dno pekača.

4.     V notranjost pekača namestimo acetatno folijo.

 

Postopek za čokoladno plast:

1.      Čokoladi dodamo 50 ml sladke smetane in jo raztopimo nad paro.

2.      Lističa želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Po desetih minutah ju dobro ožamemo, damo v vročo čokolado in mešamo, da se raztopita.

3.      Ko se čokolada ohladi, 170 ml smetane stepemo do čvrstega.

4.      V sladko smetano nežno vmešamo ohlajeno čokolado.

5.      Čokoladno kremo vlijemo v tortni obroč čez piškotno plast.

 

Postopek za belo-čokoladno plast:

1.      Beli čokoladi dodamo 50 ml sladke smetane in jo raztopimo nad paro.

2.      Lističa želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Po desetih minutah ju dobro ožamemo, damo v vročo čokolado in mešamo, da se raztopita.

3.      Ko se čokolada ohladi, 170 ml smetane stepemo do čvrstega.

4.      V sladko smetano nežno vmešamo ohlajeno čokolado.

5.      Kremo bele čokolade vlijemo v tortni obroč čez čokoladno plast.

 

Postopek za čokoladni ganache:

1.      Smetano segrevamo skoraj do vretja, jo odstavimo in vanjo vmešamo čokolado. Dobro mešamo.

2.      Čokoladno maso ohladimo in prelijemo prek bele-čokoladne plasti.