TORTA Z DOMAĆIČINO KREMO IN GOZDNIMI SADEŽI

Avtor/ica recepta

Jerneja Jelen

Sestavine

Biskvit:
  • 4 jajca
  • 250 g moke
  • 250 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 dl olja
  • 1 dl mleka
Krema:
  • 2 žlici Nutelle
  • 0,5 l sladke smetane
  • 300 g keksov Domaćica
Okras:
  • jagode
  • borovnice
  • keksi Domaćica
Žele:
  • 450 g gozdnih sadežov
  • 6 lističev želetine
 

Postopek

47

Biskvit:

  • Jajca skupaj z vanili sladkorjem in sladkorjem zmešamo v penasto zmes. Potem dodamo olje in mleko. Ko je zmes penasta dodamo moko s pecilnim praškom. Vse skupaj rahlo zmešamo in pečemo na 180°C, 20-30 minut.

Krema:

  • Sladko smetano vlijemo v posodo in ji dodamo kekse Domaćica, ki smo jih pred tem zdrobili. Potem dodamo še 2 žlici Nutelle in vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom.

Žele:

  • Gozdne sadeže segrejemo v posodi na njih pa posujemo 2 žlici sladkorja. Ko se sadeži raztopijo, dodamo lističe želatine, ki smo jih imeli prej namočene 5 minut v hladni vodi.