TORTINA

Avtor/ica recepta

Maja Kajiš

Sestavine

Čokoladna krema:
  • 1l mleka
  • 130g koruznega škroba
  • 150g sladkorja
  • 200g bele cokolade
  • 100g mlečne čokolade
  • 200g domacica piskotov
  • 180g masla
  Biskvit:
  • 6 jajc
  • 320g moke
  • pecilni prasek
  • 120ml vode in olja
 

Postopek

70

Postopek priprave kreme:

 

1. V mleko damo sladkor, koruzni škrob ter mešamo do gostote pudinga.

 

2. Ko je krema skuhana, dodamo 200g bele čokolade ter mešamo, da se čokolada stopi. Narejeno kremo damo v posodo ter prekrijemo s folijo. Najbolje je, če se krema hladi kar čez noč v hladilniku.

 

3. Ko je krema dobro ohlajena, jo dobro zmiksamo, da pride gladka.

 

4. Maslo sobe temperature zmiksamo ter dodamo v kremo. Iz kreme vzamemo cca. 400g kreme ter zmešamo s stopljeno mlečno čokolado.

 

5. V belo kremo dodamo 200g mletih Domaćica piškotov.

 

 

Postopek za pripravo biskvita:

 

1. V mešalniku penasto umešamo rumenjake in sladkor ter posebaj beljake do čvrstega snega.

 

2. Zmanjšamo hitrost mešanja in počasi dodajamo olje in vodo.

 

3. V zmes z jajci z lopatko dodobra primešamo suhe sestavine, da dobimo enotno zmes, brez grudic, nato pa še beljake ki smo jih pred tem zmiksali do čvrstega snega.

 

4. V segreti pečici pečemo na 160 °C približno 45 minut.