TRIBARVNA DOMAĆICA ROLADA Z MALINOVO SREDICO

Avtor/ica recepta

Urška Horvat

Sestavine

Beljakov biskvit:

  • 8 beljakov
  • 1 JŽ sladkorja
  • 50 gr jedilnega škroba
  • 120 gr fino mletih keksov Domaćica malina
  • 6 gr pecilnega praška
  • 3 JŽ belega olja
  • 4 kom grobo sesekljane kekse Domaćica malina
  • 1 dcl vrelega mleka za navlažitev pečenega biskvita
 

Krema:

  • 8 rumenjakov
  • 6 dcl mleka
  • 50 gr škroba
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja ali žličko vanilijeve arome
  • 130 gr zmehčanega masla

Temni del kreme:

  • 2 JŽ sladke smetane
  • 50 gr jedilne čokolade Dorina
  • 150 gr temne čokolade Domaćica Dorina
  • 100 gr fino mletih keksov Domaćica Extra choco

Svetli del kreme:

  • 120 gr fino mletih keksov Domaćica malina
  • Sladkor v prahu
 

Malinova sredica:

  • 250 gr zamrznjenih malin
  • Sladkor v prahu
 

Okrasitev:

  • Sladka smetana
  • liofilizirane  maline
  • keksi Domaćica
 

Postopek

1410

Biskvit:

Iz paketa keksov Domaćica malina odvzamemo 4 kekse in jih grobo sesekljamo. Preostale kekse fino zmeljemo. Pomagamo si z multipraktikom ali valjarjem.

Beljake stepemo s sladkorjem. V drugi posodi zmešamo fino mlete kekse, škrob in pecilni prašek. Z metlico suhe sestavine primešamo stepenim beljakom. Postopoma dodajamo še olje.

Maso vlijemo v pekač (cca 40x30cm) obložen s peki papirjem. Zgoraj potrosimo z grobo nasekljanimi keksi.

Pečemo v naprej ogreti pečici, na 200 st Celzija cca 12min.

Pečen biskvit preložimo na vlažno krpo, odstranimo papir in ga skupaj s krpo, še vročega, zavijemo v rulado. Pustimo, da se ohladi.

 

Krema:

Mleko, rumenjake, škrob in vaniljevo aromo premešamo ter skuhamo do gostega. Pazimo, da se ne prismodi. Ohladimo.

Penasto umešamo maslo (sobne temperature) in postopoma dodajamo ohlajeno kremo. Mešamo tako dolgo, da se znebimo grudic. Kremo razdelimo na dva dela.

V en del primešamo fino mlete kekse Domaćica malina. Po okusu dodamo sladkor v prahu. Dobro premešamo in pustimo na hladnem 3 – 4 ure.

 

Za drugi del kreme najprej stopimo čokolado s sladko smetano (nad paro ali v mikrovalovki). Ohladimo na sobno temperaturo in vmešamo v kuhano ohlajeno kremo. Dodamo še fino mlete kekse Domaćica Extra choco. Premešamo, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Po okusu sladkamo s sladkorjem v prahu. Pustimo na hladnem 3 – 4 ure.

Malinova sredica:

Maline sladkamo po okusu in jih pokuhamo. Ko voda izpari jih odstavimo in ohladimo.

Sestavljanje:

Biskvit »odrolamo«, odstranimo krpo in ga dobro navlažimo z vrelim mlekom.

Po celotni površini ga premažemo najprej s temno kremo nato še s svetlo. Porabimo vso kremo. Po celotnem robu biskvita, kjer bomo začeli z zavijanjem rulade, položimo dobro ohlajene maline.

Čvrsto zavijemo v rulado in jo pustimo stati čez noč.

Preden jo postrežemo, jo poljubno okrasimo.

 

Dober tek.