TROPSKI ECLAIR Z DOMAČICO

Avtor/ica recepta

TANJA RAJAR

Sestavine

PIŠKOTNA PODLAGA:
  • piškoti domačica kokos
  • kokosova moka
  • čokolada dorina  za peko
    ANANAS PASIJONKA ŽELE:
  • 200 g svežega ananasa
  • 1 vrhana jedilna žlica sladkorja
  • 50 g pasijonkinega pireja
  • 2 lista želatine
    KOKOSOVA KREMA:
  • 100 g kokosove moke
  • 50 g sladke smetana
  • 120 g mascarpone sirčka
  • 50 g sladke smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 100 g bele čokolade
    OBLIV:
  • 70 g bele čokolade
  • 70 g sladkorja
  • 70 g glukoze
  • 40 g mleka
  • 40 g sladke smetane
  • 2 lista želatine
 

Postopek

287

PIŠKOTNA PODLAGA:

Piškote zmeljemo v multipraktiku dodamo kokosovo moko , i8n stopljeno čokolado, pognetemo v gosto  maso .

Maso razvaljamo med dvema peki papirjema, na 5 mm debelo .

izrežemo obliko eclairja  in damo v hladilnik da se strdi.

 

ANANAS PASIJONKA ŽELE :

Ananas narežemo na majhne kocke, damo v kozico skupaj z sladkorjem in ga karameliziramo, potem ga damo v multipraktik in zmiksamo   dodamo pasijonkin pire , zmešamo in dodamo namočeno želatino.

Žele nalijemo v model in ga zamrznemo.

 

KOKOSOVA KREMA :

Smetano zavremo in z njo poparimo kokosovo moko , ohladimo.

Zmešamo mascarpone in smetano , dodamo stopljeno belo čokolado in kokos .

Zmešamo dodamo  namočeno želatino .

 

SESTAVLJANJE SLADICE :

V model damo kokosovo kremo in vanjo potopimo ananasov in pasijonkin pire , do vrha napolnimo še z kokosovo kremo. Sladico damo za par ur v zamrzovalnik da se popolnoma strdi, med tem pripravimo obliv .

Zmrznjeno sladico vzamemo iz modela in jo takoj oblijemo z oblivom .

Nato jo položimo na piškotno podlago , in dekoriramo.

Za dekoracijo uporabimo kokosovo moko, koščke želeja , piškote domačica .