Biskvit:
Maslo stopimo in ga stepemo s sladkorjem. Dodamo jajca in vaniljevo aromo. Stepemo toliko časa, da dobimo gladko maso. Stopimo čokolado in jo narahlo vmešamo. Dodamo še kakav, sol in moko. Maso prelijemo v tortni model in vanjo posujemo še zdrobljene kekse. Pečemo 30 min na 180°C. Ko je biskvit pečen, ga dobro ohladimo.
Vmesni disk:
Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja. Prelijemo jo čez namaz in zmešamo, da dobimo enakomerno gosto zmes. Nato ji vmešamo še zdrobljene kekse. Vzamemo manjši tortni pekač (vsaj 4 cm manjši) in ga obložimo z prozorno folijo. Vanj vlijemo dobljeno zmes in ga damo v skrinjo, da disk zmrzne.
Čokoladna vaniljeva krema:
Vaniljev puding, sladkor in del mleka vmešamo v gladko maso. Preostalo mleko zavremo. Ko mleko zavre, vmešamo puding in mešamo, da se zgosti. Na koncu vmešamo čokoladne koščke in pomešamo, da se stopi. Puding odstavimo in ga pokrijemo s prozorno folijo (da se na vrhu ne naredi skorjica). Dobro ga ohladimo in ga zmešamo skupaj z marscarponejem. Želatino namočimo v vodo in jo segrejemo, ter vmešamo v kremo. Na koncu z lopatko na rahlo vmešamo sladko smetano in zdrobljene kekse.
Krema iz bele čokolade:
V kozici nad paro raztopimo čokolado s 50 ml sladke smetane. Vmes večkrat premešamo. V toplo čokolado umešamo zmehčano želatino. Ko je čokolada že skoraj mlačna, z lopatko narahlo primešamo še stepeno sladko smetano in nežno vmešamo, da dobimo gladko kremo.
Krema iz temne čokolade:
V kozici nad soparo raztopimo čokolado s 50 ml sladke smetane. Vmes večkrat premešamo. V toplo čokolado umešamo zmehčano želatino. Ko je čokolada že skoraj mlačna, z lopatko narahlo primešamo še mascarpone in stepeno sladko smetano ter nežno vmešamo, da dobimo gladko kremo.
Čokoladna krema za okrasitev:
V kozici nad paro raztopimo čokolado s 50 ml sladke smetane. Vmes večkrat premešamo. Ko je čokolada že skoraj mlačna, z lopatko narahlo primešamo še mascarpone in stepeno sladko smetano. Dobro premešamo in dodamo želatino fix, ter nežno vmešamo, da dobimo gladko kremo.
Sestavljanje torte
Biskvit obložimo z acetatno folijo. Navlažimo ga s sladkim mlekom. Nato nanj položimo prerezane višnje. Na višnje dodamo čokoladno kremo z vaniljo. Torto damo v hladilnik, da se krema malce strdi. Čez dobro uro na torto položimo disk, ki smo ga predhodno previdno vzeli iz modela. Tudi na disk naložimo višnje. Kremo iz bele čokolade prelijemo po višnjah in disku in torto postavimo v hladilnik za nekaj ur. Na koncu prelijemo s kremo iz temne čokolade. Počakamo par minut in okrasimo s čokoladno kremo za okrasitev in s keksi ter mrvicami.