BISKVIT
Posebaj zmešamo suhe in mokre sestavine ter nato suhe dodamo mokrim. Maso vlijemo v pekač in pečemo približno 10-15 min na 180 stopinjah. Ko se biskvit ohladi z modelom za mini okrogle torice iz njega izrežemo več manjših biskvitkov.
KARAMELA
Sladkor segrevamo dokler se popolnoma ne stopi in dobi lepe rjavkaste barve. Dodamo na konce narezano maslo in smetano sobne temperature ter mešamo še toliko časa, dokler se sestavine ne povežejo.
KARAMELIZIRANA JABOLKA
Jabolko narežemo na manjše kocke, jih damo v ponvico ter dodamo nekaj žlic že prehodno kuhane karamele. Mešamo na manjšem ognju toliko časa, da se jabolka rahlo razpustijo. Ohladimo.
KREMA 1
V posodi zmešamo nasekljane piškote in mascarpone. V drugi posodi stepemo smetano. Liste želatine namočimo v hladno vodo, ko nabreknejo pa jih ožamemo in jih na rahlem ognju stopimo. Dodamo jih mascarponeju. Na koncu s spatulo vmešamo še smetano.
KREMA 2
V posodi zmešamo jogurt in mascarpone. V drugi posodi stepemo smetano. Liste želatine namočimo v hladno vodo, ko nabreknejo pa jih ožamemo in jih na rahlem ognju stopimo. Dodamo jih mascarponeju. Na koncu s spatulo vmešamo še smetano.
SESTAVLJANJE MONOPORCIJSKE TORTICE
V obod namestimo acetatno folijo. Položimo prvo plast biskvita, jo navlažimo z nekaj mleka in čeznjo namažemo plast karamele ter posujemo nekaj karameliziranih lešnikov. Nadevamo prvo kremo. Nanjo položimo naslednji biskvitek ter ga zopet navlažimo ter dodamo karamelo z lešniki. Sledi druga krema, čeznjo pa dodamo še zvrhano žlico karameliziranih jabolk. Dodamo še zadnji biskvitek ter okrasimo po navdihu.
– Naj vas božični okusi ob družbi Domaćice popeljejo v čarobne praznike. –